Yerel Seçim 4 Kasım'da Mı?

Yerel Seçim 4 Kasım'da Mı?

Saray’a yakın yazar Abdülkadir Selvi, AKP’de değişim sırasının belediye başkanlarına geldiğin yazdı. Selvi, seçimler için 4 ya da 11 Kasım tarihlerinin konuşulduğunu ifade etti.

İleri Haber

AKP’deki kongre sürecini yazan yandaş Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi erken yerel seçim tartışmalarına değindi.

“Yerel seçimlerin öne çekilip 4 ya da 11 Kasım tarihlerinde yapılmasını savunanlar olduğu gibi, takvimin daralması nedeniyle normal sürenin beklenmesini isteyenler de var” ifadelerini kullanan Selvi, iktidarda 16 yılını dolduran AKP’nin en önemli sorununun metal yorgunluğu ve eskimişlik olduğunu yazdı.

“Erdoğan, 16 Nisan referandumunun ardından partinin başına yeniden döndüğünde “metal yorgunluk”tan söz etmiş ve değişimin düğmesine basmıştı. O tarihten bu yana milletvekillerinin yarısı değişti, bakanların beşte dördü gitti, haftasonu yapılan kongre ile parti yönetiminin yüzde 58’i yenilendi” diyen Selvi, artık değişin sırasının yerel seçimlerde olduğunu ifade etti

Selvi’nin yazısındaki ilgili kısımlar şöyle:

‘ERDOĞAN BİR ÖN ÇALIŞMA YAPTIRDI’

“Yerel yönetimlerde değişimin bu oranın çok üstünde olacağı söyleniyor. Bir tüyo vereyim: Erdoğan bir ön çalışma yaptırmış durumda. Şimdilik bu kadarla yetinin.

Cumhurbaşkanı Erdoğan her değişimi farklı bir kurguya oturtuyor. Bakanlar Kurulu’nda siyasetten gelmeyen, özel sektörde kendini kanıtlamış isimleri tercih etmişti. Parti yönetimini ise eski bakanlarla tahkim etmeyi tercih etti. 15 kişilik MYK’nın 9’u eski bakanlardan oluşuyor. Bu arada Cumhurbaşkanlığı’nda kurulan “iletişim başkanlığı” sistemini partiye taşıdı.

Tabii yeni yönetimin önünde ilk sınav olarak yerel seçimler duruyor. Kongrenin yapıldığı 18 Ağustos akşamı gerçekleştirilen MKYK toplantısında Erdoğan, yeni hedefi yerel seçimler olarak gösterdi.”