Yeniden serbest kalan Jesús Santrich: Barış için önemli bir katkı oldu

Yeniden serbest kalan Jesús Santrich: Barış için önemli bir katkı oldu

Geçtiğimiz günlerde serbest bırakıldıktan dakikalar sonra tekrar gözaltına alınan FARC lideri Jesús Santrich, yeniden serbest kaldı.

Özgür Yılmaz - @ozguryilmaz344

Kolombiya'da bir yıldan fazla süredir tutuklu bulunan eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin (FARC) önde gelen isimlerinden Jesus Santrich serbest kalır kalmaz tekrar gözaltına alınmıştı. Jesús Santrich daha sonra yeniden serbest bırakılmıştı.

Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin yasal parti haline gelip Halkın Devrimci Alternatif Güçleri halini almasından sonra Jesús Santrich adıyla bilinen Seuxis Paucias Hernández Solarte, serbest bırakılışının barışa önemli bir katkı olduğunu söyledi. 

[ih2]

Santrich, serbest bırakıldıktan sonra Latin Amerika'nın en önemli medya kuruluşlarından biri olan TeleSur'a yaptığı açıklamada, ülkedeki ABD Büyükelçiliği'nin Kolombiya'daki barış sürecine zarar vermeye çalıştığını ifade etti. 

2016 yılında Küba başkenti Havana'da imzalanan barış görüşmelerinden sonra FARC silah bırakıp yasal parti haline gelmişti. Ancak Kolombiya'da bir süredir devlet güçleri tarafından barış anlaşmasına zarar verildiği ifade ediliyor. 

[ih3]