Yeni Zelanda, bir kişide koronavirüs tespit edilmesinin ardından Avustralya ile uçuşları durdurdu

Yeni Zelanda, bir kişide koronavirüs tespit edilmesinin ardından Avustralya ile uçuşları durdurdu

Avusturalya’da bir kişide koronavirüs tespit edilmesi sebebiyle Yeni Zelanda, 1 yıl sonunda 19 Nisan’da başlayan uçuşları yeniden durdurma kararı aldı.

Koronavirüs salgınının dünya genelinde artması, ülkeleri karşılıklı olarak uçuşları durdurmaya sevk etmişti. Yeni Zelanda geçtiğimiz mart ayından bu yana uçuşları durdurmuş, Avusturalya ile arasındaki uçuşları ise seyahat balonu yöntemiyle 19 Nisan’da yeniden başlatmıştı. Ancak Yeni Zelanda’da yer alan Auckland Havalimanı’nda bir çalışanın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından seyahat balonu yöntemine ilişkin endişeler artmıştı. 

Avusturalya'nın Perth kentinde bir kişide koronavirüs tespit edilmesinin ardından Yeni Zelanda, 1 yıl sonra 19 Nisan'da başlayan karşılıklı uçuşları durdurma kararı aldıklarını belirtti. Perth’te ise bu gece yarısından itibaren 3 günlük karantina ilan edildi. 

Salgının başından bu yana Yeni Zelanda’da 2 bin 600 korona virüs vakası tespit edilirken, Kovid-19 kaynaklı toplam can kaybı da 26 olarak kaydedildi. Avusturalya’da ise salgının başlangıcından bu yana vaka sayısı 29 bin 626 ve can kaybı ise 910 olarak kayıtlara geçti.