Yeni Yaşam dağıtımcısı polis ve ÖGB tarafından bir saat darp edildi

Yeni Yaşam dağıtımcısı polis ve ÖGB tarafından bir saat darp edildi

Yeni Yaşam gazetesi dağıtımcısı Hasan Ceyhan İstanbul Gayrettepe Metro çıkışında güvenlik ve polisler tarafından alındığı odada bir saat boyunca darp edildiğini söyledi.

Yeni Yaşam gazetesi dağıtımcısı Hasan Ceyhan İstanbul Gayrettepe Metro çıkışında metro güvenlikçileri (Özel Güvenlik Birimi - ÖGB) ile polisler tarafından darp edildiğini ifade etti. Epilepsi hastası olduğunu, ara sıra baygınlık geçirdiğini ifade eden Ceyhan, Taksim’e gelmek için Yenikapı’da metroya bindiğini ancak metroda bayıldığını söyledi.

'BİR SAATTEN FAZLA DARP'

Gayrettepe Metro istasyonunda kendisine geldiğini belirten Ceyhan, buraya ambulans ekiplerinin geldiğini ve kendisine müdahale ettiğini söyledi. Sağlık ekiplerinden sonra yanına metro istasyonunun güvenlikçileri ile polislerin geldiğini dile getiren Ceyhan, “Polis ekipleri çantamı falan karıştırdılar. İçinden Yeni Yaşam gazetesini gördüler. Bunun üzerine ambulans ekipleri ‘Hastaneye gidecek bir durum yok’ diyerek dışarı çıkıp hava almamı istediler. Tam dışarı çıkacağım sırada polisler beni çağırdı. Beni alıp metro istasyonunda bulunan güvenlik kulübesine götürdüler. Orada oturttular beni. Daha sonra bir polis geldi bir şey demeden yüzüme tokat attı. Bende rahatsızlık olduğu için ani bir refleksle karşılık verdim. Ondan sonra odada bulunan metro güvenlikçisi ve 2 polis bir saatten fazla beni darp etti” diye belirtti.

'İZİN VER KAFASINA SIKAYIM'

Darp edildiği sırada da polis ve metro istasyonunun güvenlikçilerinin  kendisine sürekli hakaretler ettiğini dile getiren Ceyhan, “Polisler sürekli bana ‘terörist, vatan haini, sizin kafanıza sıkacağız, Suriye’ye gidin, silah al dağa çık’ gibi sözler söyledi. Yine anneme kadar aileme hatta dinime kadar küfür ettiler. Yeni Yaşam gazetesinin yasaklı olduğunu söylediler. Gazetenin Kandil’in gazetesi olduğunu, gazetede çalışan kişilerin beni kandırdığını ve topladıkları paraları başka yerlerde yediğini söylediler. Telefonumu da kurcaladılar. Telefonda fotoğrafı bulunan bir arkadaşımın Kandil’in kadrosu olduğunu, kendisinin sürekli Gazi mahallesinde dolaştığını ve kendisini tanıdıklarını söylediler. Orada bulunan güvenlikçi ise polise, ‘Bunlar vatan hainidir. İzin ver kafasına sıkayım’ gibi şeyler söyledi” diye belirtti.

'ŞİKAYETÇİ OLMAMAM İÇİN BASKI UYGULADILAR'

Polislerin kendilerinden şikayetçi olmaması için kendisine zorla bir kağıt imzalattığını söyleyen Ceyhan, “Şikayetçi olmamam için bana baskı uyguladılar. ‘Terörle Mücadele Polisleri buraya geliyor. Üç harfliler geliyor’ diyerek beni korkutmaya, bunun üzerinden tehdit etmeye çalıştılar. Yine Selahattin Demirtaş’a da hakaret ettiler. En büyük teröristin Demirtaş olduğunu söylediler. Telefonumu kurcalayan bir polis sosyal medyada Can Dündar’ı takip ettiğimi gördü. Bana ‘bu karaktersizi neden takip ediyorsun. Bu vatan hainidir’ gibi sözler kullandılar” ifadelerini kullandı.

MA'nın haberine göre, Ceyhan polislerin kendisine zorla “şikayetçi olmayacağım” tarzında bir kağıt imzaladıktan sonra serbest bırakıldığını söyledi. 

Hastaneye gidip rapor aldığını ifade eden Ceyhan, polisler ve güvenlikçi hakkında şikayetçi olacağını dile getirdi.