Yeni sinema kanunu Yılmaz Erdoğan'ın filmine işlemedi

Yeni sinema kanunu Yılmaz Erdoğan'ın filmine işlemedi

Kültür ve Turizm Bakanı, Yılmaz Erdoğan ile birlikte 'Organize İşler - Sazan Sarmalı' adlı filmi izledi. Salonda geçtiğimiz hafta yürürlüğe giren Sinema Kanunu'nun uygulanmadığı, hala 30 dakika reklam izletildiği görüldü.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Saray'da 'sinemaya sansür yasası'nı imzalarken "Elleriniz dert görmesin" diyen Yılmaz Erdoğan'la birlikte Erdoğan'ın "Organize İşler 2: Sazan Sarmalı" filmini izledi. 

Filmin izlendiği salonda geçtiğimiz hafta yürürlüğe giren 5224 sayılı 'Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi Hakkında Kanunu'nun uygulanmadığı görüldü. Yılmaz Erdoğan, kendi filminde 30 dakika reklam izledi.

Yeni sinema yasasına göre reklam sürelerinin en fazla 10 dakika olması gerekiyor.

'GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ 30-40 DAKİKA REKLAM İZLEDİK'

Habertürk'te yer alan habere göre Yılmaz Erdoğan, bu durum hakkında pişkince "Yasanın uygulamaya girdiğini bilmeyen salonlar var. Bizler de tespitleri yapıp yetkililere bilgi veriyoruz. Maalesef ki 30 dakika 40 dakika film öncesi reklam veren sinemalar var hâlâ. Böyle olunca bizim filmlerimiz kurbanı oluyor bu durumun. Bizim bütün amacımız Türk sinemasının geleceğini daha kaliteli hale getirmek. Eğer filmin gösterim saati 20.15 diye yazıyorsa 21.00 da girsin izleyenlerimiz. Gördüğünüz gibi 30 - 40 dakika reklam izledik" dedi.

 

 

DAHA FAZLA