Yeni Şafak yazarından Erdoğan'a sert çıkış: 'Sözleşmeyi çöpe atmazsa...'

Yeni Şafak yazarından Erdoğan'a sert çıkış: 'Sözleşmeyi çöpe atmazsa...'

Yandaş yazar Yusuf Kaplan, bugünkü köşe yazısında İstanbul Sözleşmesi'ni hedef alırken Erdoğan'a da "Eğer İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırıp çöpe atmazsa, sonunu hazırlamış olur" diye çıkıştı.

İleri Haber

AKP'nin havuz medyasının başını çeken yandaş Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, 'Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi’ni çöpe atmalı!' başlıklı bugünkü yazısında toplumsal cinsiyet eşitliğini ve İstanbul Sözleşmesi’ni hedef aldı. İstanbul Sözleşmesi'ni savunmanın 'tanrıya meydan okumak' olduğunu iddia eden Kaplan, "İstanbul Sözleşmesi’nde defalarca tekrarlanan 'toplumsal cinsiyet', 'cinsel yönelim' gibi kavramların dayandığı ideoloji, işte bu cinsiyetsizleştirme ideolojisi; bendeniz bunu 'toplumsal cinsiyet mühendisliği' projesi olarak adlandırıyorum. Ne demek bu? Tanrı’ya meydan okumak, demek. Yaratıcı’ya 'Ben senin verdiğin cinsiyeti kabul etmiyorum, reddediyorum!' demek" ifadelerini kullandı.

Yusuf Kaplan, kadın hakları için hayati önem taşıyan İstanbul Sözleşmesi'nin 'büyük yıkımlara yol açağını' söylerken, "İstanbul Sözleşmesi, çok büyük sosyo-kültürel yarılmalara ve ailevî yıkımlara yol açacak toplumda. Çok büyük yaralara yol açtı daha şimdiden..." dedi.

'KADEM FEMİNİZMİN İÇİNDEN KONUŞUYOR'

Gerici Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan yazısında ayrıca "Eşcinsellik ve benzeri akımlar yaradılışa aykırı, sapkın eğilimlerdir" diye açıklama yapan Kadın ve Demokrasi Derneği'nin de (KADEM) 'fenizmin içinden konuşuyor' diye niteledi.

Kaplan, "Kadem, Feminizm içinden konuşuyor, bu toplumun kozmolojik ve evrensel İslâmî değerleri ve ilkeleri içinden değil. Feminist konumdan, İstanbul Sözleşmesi’nin belirlediği konumdan konuşunca, sorunu, aile sorununa değil kadın sorununa indirgiyor. Kadın ile erkek arasında çatışmayı, kadın-erkek husumetini körükleyecek çatışmacı, maskülen, şiddet yüklü bir dil kurarak konuşuyor diğerleri gibi" diye yazdı.

ERDOĞAN ÇIKIŞI

Yazısında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da çıkışan Yusuf Kaplan, Erdoğan'ın İstanbul Sözleşmesi'ni 'çöpe atması gerektiğini' söyledi.

Kaplan şunları yazdı:

"Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi’ni çöpe atmalı, bizim insanı yücelten asil medeniyet değerlerimize dayalı, dünyaya da model olabilecek kadına cinayeti, şiddeti önleyecek örnek bir yasa yapılması talimatı vermeli! Eğer İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırıp çöpe atmazsa, sonunu hazırlamış olur iktidar! Benden hatırlatması."

DAHA FAZLA