Yeni Şafak, TMMOB'u hedef göstereyim derken rezil oldu

Yeni Şafak, TMMOB'u hedef göstereyim derken rezil oldu

Yandaş Yeni Şafak gazetesinin, TMMOB'un kuruluşundan beri kullandığı logosunu yeniymiş gibi servis ettiği haberi alay konusu oldu. İleri'ye konuşan TMMOB İstanbul İKK Sekreteri Cevahir Efe Akçelik, "Havuz medyasının çeşitli organları ara ara hakkımızda gerçeği yansıtmayan haberler yapıyorlar ama bu içlerinde en komiğiydi" dedi.

Yandaş Yeni Şafak gazetesi, Türk Mühendisleri ve Mimar Odaları Birliği'ni (TMMOB) hedef aldığı haberinde bir skandala imza attı. 

"SARI VE KIRMIZI RENKLERİ TERÖRÜ ÇAĞRIŞTIRIYOR"

Ahmet Fatih Erturan'ın imzasının yer aldığı haberde, TMMOB'un kuruluşundan bu yana kullandığı logosu yeni olarak servis edildi. Kırmızı ve sarı renklerin kullanıldığı logonun "terörü çağrıştırdığının" savunulduğu haberde, "TMMOB’un sarı ve kırmızı renkleri taşıyan logosuna bakıldığında DHKP-C ve PKK gibi terör örgütlerine olan sempatizanlığı anlaşılıyor." ifadelerine yer verildi. 

YENİ ŞAFAK'A CUMHURBAŞKANI FORSUYLA YANIT

Yeni Şafak'ın skandal haberi sosyal medyada da alay konusu oldu. Çok sayıda kişi TMMOB'un logosunun yeni olmadığı hatırlatırken, Galatasaray, Göztepe gibi futbol kulüplerinden çeşitli kurum ve kuruluşlara kadar logolarda kullanılan sarı ve kırmızı renklerine "terör rengi" denilmesine de yanıt gecikmedi. 

KHK ile ihraç edildiği görevine dönebilmek için Yüksel Caddesi'nde direnişini sürdüren Veli Saçılık, Yeni Şafak'a Cumhurbaşkanlığı Forsu ile yanıt verdi. 

"GEZİ DİRENİŞİ'NDEN BU YANA SALDIRIYORLAR"

Konuya ilişkin İleri Haber'e konuşan TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cevahir Efe Akçelik, ise yandaş medyanın uzun zamandır TMMOB'u hedef aldığına dikkat çekerek, "TMMOB'a yönelik saldırılar aslında yeni değil. Gezi Direnişi'nin ardından iktidar tarafından hedef haline getirildik. 2012 yılından itibaren de TMMOB yasasındaki değişiklikler, idari ve mali denetin tehditleri ve en sonunda Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu'nun görevden alınmasıyla birlikte iktidarın üzerimizde yoğun bir baskısı var." ifadelerini kullandı. 

"BU İÇLERİNDE EN KOMİĞİYDİ"

Yeni Şafak'ın alay konusu olan haberinin de bu sürecin bir parçası olduğunu belirteren Akçelik, "Havuz medyasının çeşitli organları ara ara hakkımızda gerçeği yansıtmayan haberler yapıyorlar ama bu içlerinde en komiğiydi. Hiçbir şey bulamayınca herhalde buradan tutturalım demişler ama TMMOB tarihini araştırmadan yapmış oldukları haber sonucunda rezil oldular" şeklinde konuştu. 

DAHA FAZLA