Yeni risk haritası yayımlandı

Yeni risk haritası yayımlandı

Sağlık Bakanlığı, yenilenen koronavirüs Risk Haritasını açıkladı. Yeni haritaya göre 58 il çok yüksek riskli anlamına gelen kırmızıyla işaretlendi.

Sağlık Bakanlığı güncel koronavirüs risk haritası yayımlandı. 58 il kırmızı ile işaretlenirken Türkiye'de düşük riskli tek il (mavi) Şırnak oldu.

Günlük vaka sayıları 30 bini bulurken Sağlık Bakanlığı İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere 81 ilin yer aldığı güncel risk haritasını yayımladı.

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çok yüksek riskli grubu teşkil eden kırmızı kategorideki illerimizin sayısı, nüfusumuzun yüzde 80'ini teşkil eden 58 şehre ulaşmıştır" diyerek kırmızı renkle tanımlanan illerde sadece pazar günü uygulanan sokağa çıkma sınırlamasının artık cumartesi ve pazar günü olarak süreceğini belirtti. Erdoğan ayrıca "Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21.00 ve sabah 05.00 olarak haftanın her günü devam edecek" dedi.

4 KATEGORİ BELİRLENDİ

Sağlık Bakanlığı illeri risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayırdı. Düşük riskli (mavi); orta riskli (sarı); yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. İllerde bu kategorilere göre normalleşme adımları uygulanıyor

DAHA FAZLA