Yeni müfredattan da  Gezi korkusu çıktı

Yeni müfredattan da Gezi korkusu çıktı

Atatürk’e ilişkin bölümlerin daraltıldığı, Evrim Teorisi’nin çıkartıldığı ve cihatın eklendiği dini ağırlıklı yeni müfredattan da Gezi Direnişi korkusu çıktı.

Geçen hafta 81 il valisi ile gerçekleştirilen toplantıda jandarma istihbarat görevlileri tarafından yapılan sunumda, valilere müfredat ve eğitimde dinselleşme tartışmaları üzerinden sol grupların "Gezi Direnişi'ne benzer eylemler planladıkları" uyarısında bulunulduğu öğrenildi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla 11-12 Ekim tarihlerinde 81 ilin valisi ile gerçekleştirilen “2017 Valiler Buluşması” toplantısının gündeminde eğitime ilişkin konular yer aldı. 

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre valilere, ilköğretimden üniversiteye kadar eğitim alanlarındaki ‘tehdit’lere ilişkin uyarılarda bulunuldu. Sunumda, sol grupların müfredat ve devlet politikasında dinselleşme üzerinden Gezi Direnişi benzeri bir eylem düzenleme planlarının olduğu öne sürüldü. Bu kapsamda valilerle, MEB’in yeni müfredatı ve eğitimde dinselleşme tepkilerine karşı önlemler tartışıldı.

‘ENGELLEYİN' TALİMATI

Toplantıda yapılan sunumun bir diğer maddesini KHK ile akademisyen ihraçlarının ardından tepkilerin devam ettiği üniversiteler oluşturdu. Bu konuda üniversitelerde herhangi bir olay yaşanmamasını isteyen İçişleri, valilere üniversitelerde siyasi faaliyetleri öncesinden engelleme talimatı verdi.