Yeni Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan ilk açıklama

Yeni Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan ilk açıklama

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın görevden alınmasının ardından yeni başkan olarak atanan eski Naci Ağbal ilk açıklamasını yaptı. Ağbal, "Fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacaktır" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın 16 ay sonra görevden alınmasının ardından yeni başkan olarak atanan eski AKP'li bakan Naci Ağbal ilk açıklamasını yaptı. 

Ağbal, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası olarak temel amacımız fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmektir. Fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacaktır. Para politikasında, şeffaflık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik ilkeleri çerçevesinde iletişim güçlendirilecektir" dedi.

Merkez Bankası'nın sitesinde yayınlanan açıkla ayrıca "19 Kasım 2020 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısına kadar mevcut durum ve beklentiler gözden geçirilip, gelişmeler de yakından takip edilerek; oluşacak veri ve değerlendirmeler ışığında gerekli politika kararları alınacaktır" ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de geçen hafta yayımlanan kararla göreve geldiği andan itibaren iktidarın talimatlarına uyan Murat Uysal’ın yerine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı olan eski Maliye Bakanı Naci Ağbal getirilmişti.

Öte yandan Ağbal'dan boşalan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'na, İbrahim Şenel getirilmişti.

Uysal, yine Cumhurbaşkanı kararıyla görevden alınan Murat Çetinkaya’nın yerine 6 Temmuz 2019’da atanmıştı.