‘Yeni KHK ilk Ahmet Şık'ı vurdu’

‘Yeni KHK ilk Ahmet Şık'ı vurdu’

CHP’li Yarkadaş, "Yeni KHK'lar ilk etkisini Cumhuriyet Gazetesi davasında gösterdi. Sanıksız duruşma dönemine hızlı bir giriş yaptılar” Şeklinde konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Ahmet Şık'ın Cumhuriyet Gazetesi davasının görüldüğü salondan atılmasına tepki gösterdi. Yarkadaş, "AKP'yi eleştirmek, savunma hakkının gasp edilmesine yol açıyor. Yeni KHK, ilk Ahmet Şık'ı vurdu" dedi.

Duruşmaya verilen arada açıklama yapan Yarkadaş, şu ifadeleri kullandı:

Yeni KHK ilk etkisini Cumhuriyet davasında gösterdi. Hakimlere tanınan 'sınırsız yetki / sanıksız duruşma yapma hakkı' Ahmet Şık'ın savunma hakkının gasp edilmesine yol açtı.

Hakim, AKP'yi eleştiren Ahmet Şık'a "Siyaset yapamazsın, bu işi milletvekilleriniz yapsın" diyerek salondan attırdı. Bunun adı savunma hakkının mahkeme eliyle gasp edilmesidir.

Ahmet Şık, tamamen siyasi saiklerle hazırlanmış bir davada, gerçekleri açıklama hakkını kullanamamıştır. Hakimin, AKP'yi eleştirtmemesi ve "Gidin siyaset yapın milletvekili olun" demesi ise artık bağımsız ve tarafsız davranamayacağının ilanıdır.

Bu bağlamda, Cumhuriyet davası bir an önce beraatle sonlandırılmalıdır. Bugün Çağlayan Adliyesi'nde yaşanan tablo, hukukun KHK'lar eliyle diri diri gömüldüğünü göstermektedir.

Bu vahim bir tablodur. Unutulmasın ki; savunma hakkı kutsaldır ve savunmada dile getirilen ifadelerden dolayı hiç kimse susturulamaz ve cezaya tabi tutulamaz!”