Yeni Diyarbakır Valisi'nin ilk 'icraatı': Koronavirüse karşı 'taziye ikna ekipleri'

Yeni Diyarbakır Valisi'nin ilk 'icraatı': Koronavirüse karşı 'taziye ikna ekipleri'

Kentte bugüne kadar 54 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini söyleyen Vali Karaloğlu, "Hem müftülüğe bağlı imamlarımız hem kolluk birimlerimiz hem sağlık personelimiz vatandaşımızı taziye konusunda uyaracak. İmamlarımız, kolluk birimlerimiz ve sağlık personelimizden oluşturulan ikna ekipleri oluşturduk" dedi.

Diyarbakır Valisi, kentte en çok taziyeler nedeniyle Covid-19’un yayıldığını söyledi. Valilik bunun üzerine ‘taziye ikna ekipleri’ kurduklarını açıkladı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınındaki ‘normalleşme’ sürecine geçişin ardından vaka sayısı yeniden artan illerin ilk sıralarında yer alan Diyarbakır’da Vali Münir Karaloğlu, bugün yapılan Pandemi Kurulu toplantısı sonrası, koronavirüs salgınına karşı alınan kararları açıkladı.

“Diyarbakır’daki son duruma baktığımız zaman, mayıs ayının sonuna kadar pandemi ile mücadeleyi en iyi uygulayan iller arasındayken, Ramazan Bayramı sonrasında seyahat kurallarının gevşetilmesiyle, hareketin artmasıyla beraber kentte pozitif vaka sayılarında yükseliş oldu” diyen Vali, Karaloğlu, kentte bugüne kadar 54 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

[ih2]

‘TAZİYE İKNA EKİPLERİ’

Vali, taziye ikna ekipleri hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Diyarbakır’da vakaların yayılmasının sebebi taziyelerimiz. Taziye evleri kapalı olduğundan evlerde yapılan taziyeler en çok vaka yayılmasını sağlayan olaylardan bir tanesidir.

Özellikle cenaze haberlerinden sonra hem müftülüğe bağlı imamlarımız hem kolluk birimlerimiz hem sağlık personelimiz vatandaşımızı taziye konusunda uyaracak. İmamlarımız, kolluk birimlerimiz ve sağlık personelimizden oluşturulan ikna ekipleri oluşturduk.

Vatandaşımıza şunu anlatmaya çalışacağız; taziye bir kültür yani ölen insanımıza rahmet okumak ve okutmak için toplanıyoruz. Biz ölen insana rahmet okutacağız diye toplayıp, birinin hastalanmasına vesile olursak emin olun bu dini açıdan da son derece sakıncalı olur.

Artık teknolojik imkanlarımız var. Birbirimizle telefonla görüntülü, görüntüsüz taziye verebiliriz, acımızı paylaşabiliriz. Pandemi bittikten 2 ay sonra mevlit yemekleriyle yine vatandaşımız toplu rahmet okuma faaliyetini de yapabilir. Vatandaşlarımızın bu konuda, bizlere yardımcı olacağını da düşünüyoruz."

19 HAZİRAN'DA GÖREVE BAŞLADI

Münir Karaoğlu, yeni atandığı Diyarbakır Valiliği görevine 19 Haziran'da başlamıştı. Karaoğlu, bundan önce Antalya Valiliği görevini sürdürüyordu.

DAHA FAZLA