Yeni bir Soma faciasına davetiye… Ermenek’teki maden ocağından önlemsizlik görüntüleri!

Yeni bir Soma faciasına davetiye… Ermenek’teki maden ocağından önlemsizlik görüntüleri!

TİP heyetinin ocakta yaptığı incelemede ise yeni bir maden faciasının önünde hiçbir engel olmadığı ortaya çıktı. Maden ocağının hava giriş istasyonunu ayakta tutan kalasların çürüdüğü görülürken, tıpkı 2014’te Soma’da 301 madencinin katledildiği faciada olduğu gibi bacanın çevresinde sondaj yapılmasına yarayan istasyonların olmadığı tespit edildi.

İleri Haber

TİP heyetinin Ermenek Cenne Maden Ocakları’nda yaptığı incelemelerde, alınmayan önlemlerin yeni bir Soma faciasına davetiye çıkardığı görüldü. Ocağa hava giriş istasyonunda çökme tehlikesi olduğunu anlatan işçiler, aynı sebeple ocakta yine bir facianın dile getirilebileceğini vurguladılar.

Karaman'ın Ermenek ilçesinde bulunan Seba Madencilik’te 8 aydır, Cenne Maden Ocakları'nda ise 15 aydır maaşlarını alamayan işçilerin hak direnişinde Ankara’ya başlattığı yürüyüş jandarma saldırısına uğramıştı. Direniş sürerken bugün Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay Mengüllüoğlu ve parti heyeti Cenne Maden Ocakları’nda işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu.

Parti heyetinin ocakta yaptığı incelemede ise yeni bir maden faciasının önünde hiçbir engel olmadığı ortaya çıktı. Maden ocağının hava giriş istasyonunu ayakta tutan kalasların çürüdüğü görülürken, tıpkı 2014’te Soma’da 301 madencinin katledildiği faciada olduğu gibi bacanın çevresinde sondaj yapılmasına yarayan istasyonların olmadığı tespit edildi.

TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, inceleme esnasında “Aynı sebeple burada da bir katliam yaşanabilir ve o zamandan bu zamana yapılmış hiçbir değişiklik yok” dedi.