Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın: Çok üzgünüm

Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın: Çok üzgünüm

21 milyondan fazla kişinin etkilendiği siber saldırıyla ilişkin açıklama yapan Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, "Hislerimi ifade edecek kelime bulmakta zorlanıyorum. Çok üzgünüm" dedi.

Yemeksepeti, 27 Mart’ta yaptığı açıklamada, siber korsanlar tarafından saldırıya uğradığını ve bazı müşterilerinin ad-soyad, mail adresleri, telefon numaraları, adres bilgilerinin çalındığını ancak kredi kartı bilgileri ve sosyal medya hesabı bilgileri gibi verilerin güvende olduğu duyurulmuştu.

Şirket tarafından siber saldırıyla ilgili Kişisel Verileri Koruma Kurumu'na (KVKK) kişisel veri ihlali bildirimi gönderilmişti. Bildirimde saldırıdan 21 milyon 504 bin 83 kişinin etkilendiği kaydedilmişti.

NEVZAT AYDIN: YEMEKSEPETİ’NİN YARININI İNŞA EDECEĞİZ

Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, resmi Twitter hesabından siber saldırıyla ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verdi.

‘’Arkadaşlar kısa süre önce yaşananlar malum. Detayları resmi hesaplarımızdan kamuoyuyla, direkt iletişim kanallarından kullanıcılarımızla tüm şeffaflığıyla paylaştık. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin bulunması için ilgili kurumlarla tam iş birliği içerisinde devam ediyor süreç. Hislerimi ifade edecek kelime bulmakta zorlanıyorum. Çok üzgünüm. 20 yıl boyunca en büyük önceliğimiz kullanıcılarımızın güvenliği ve memnuniyeti oldu, olmaya da devam edecek. Benzer bir olayın tekrar yaşanmaması için tüm geliştirmeleri yapmayı sürdürüyoruz. Her fırsatta dile getirdiğim gibi Yemeksepeti’ni bugünkü konumuna ben ve çalışan arkadaşlarım değil, sizlerden oluşan Yemeksepeti Ailesi getirdi. Dünden gereken dersleri çıkardık; çok daha inançlı ve çok daha güçlü bir şekilde Yemeksepeti’nin yarınını inşa edeceğiz.’’