Yeldeğirmeni'nde erkek şiddetine karşı eylem: 'Mahallemizde şiddete tahammülümüz yok'

Yeldeğirmeni'nde erkek şiddetine karşı eylem: 'Mahallemizde şiddete tahammülümüz yok'

İstanbul Yeldeğirmeni'nde kadınlar erkek şiddetine karşı eylem yaptı. Ali İsmail Korkmaz Parkı'ndaki basın açıklamasında "Bir kişiye yapılmış şiddeti herkese karşı yapılmış olarak algılıyor, erkek şiddetine karşı birbirimize kenetlenerek durmaya devam ediyoruz" denildi.

İleri Haber

Yeldeğirmeni Kadınları, İstanbul Kadıköy'de erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı.

Yeldeğirmeni'ndeki Ali İsmail Korkmaz Parkı'nda yapılan basın açıklamasında "Mahallemizde şiddete tahammülümüz yok" ifadeleri kullanıldı.

"Şiddetin imasını dahi kabul edemeyeceğimiz bir dünyada, kentte ve mahallede yaşamak istiyoruz" denilen basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Biz kadınların söylemekten vazgeçmeyeceğimiz birkaç sözümüz var. İlk sözümüz erkeklere; evin içinde çocuklara ve kadınlara şiddet uygulayan kimi zaman eşimiz, babamız olan erkeklere... Sokaklarda, oturdukları kahvelerde gözleriyle, dilleriyle fırsat bulursa elleriyle taciz etmek için fırsat kollayan kimi zaman komşumuz olan erkeklere... Her tür ahlaksızlığa onay verirken komşusu olan LGBTİ+'ları 'alaksızlık' ile itham ederek yaşam alanlarını daraltan iki yüzlü, ahlaksız erkeklere....

Yeldeğirmeni Mahallesi'nde yaşayan kadınlar olarak, kadınlara, LGBTİ+'lara, göçmenlere, çocuklara, hayvanlara, bitkilere, ağaçlara, kendinden farklı olanlara koşulsüz tahammülü olduğu, şiddetin imasını dahi kabul edemeyeceğimiz bir dünyada, kentte ve mahallede yaşamak istiyoruz.

Biz mahallemizi seviyoruz. Yaşadığımız mahallede hiçbir koşulda şiddete taviz vermeyeceğiz. Sokaklarmızda tacize uğramadan dolaşmak istiyoruz. Bir kişiye yapılmış şiddeti herkese karşı yapılmış olarak algılıyor, erkek şiddetine karşı birbirimize kenetlenerek durmaya devam ediyoruz."

Yeldeğirmeni Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay'a saldırıyla gündeme gelmişti. Suç örgütü lideri Sedat Peker'e bağlı kişilerin bölgede etkili olmaya çalıştığı biliniyor.

 

DAHA FAZLA