Yeldana Kaharman’ın şüpheli ölümü: Jandarma Genel Komutanlığı, Sedat Peker'in iddialarını yalanladı

Yeldana Kaharman’ın şüpheli ölümü: Jandarma Genel Komutanlığı, Sedat Peker'in iddialarını yalanladı

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Kazakistan uyruklu gazeteci Yeldana Kaharman'ın ölümüne ilişkin "Tolga Ağar tecavüz etti, kız şikayetçi olunca ertesi gün ölü bulundu" demişti. Peker'in iddialarını yalanlayan Jandarma Genel Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Yeldana Kaharman isimli kadının, jandarmaya herhangi bir müracaatının kesinlikle söz konusu olmadığı gibi helikopterle aldırılması iddiası da tamamen gerçek dışıdır" denildi.

Jandarma Genel Komutanlığı, kaçak olarak yurt dışında bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Kazakistan uyruklu, Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Yeldana Kaharman'ın 28 Mart 2019'da Elazığ'da ölü bulunmasına ilişkin iddialarını yalanladı.

Peker sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın oğlu AKP’li vekil Tolga Ağar'a ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.

Sedat Peker, “Tolga Ağar’ın bir kız arkadaşı var Kırgız ya da Kazak uyruklu. Kızcağız jandarmaya gidiyor, ‘Tolga Ağar bana tecavüz etti’ diye. Kız şikâyet ediyor. Daha sonra kızı helikopterle aldırıyorlar. Kız ertesi gün ölü bulunuyor. Orada bir garipcağız öldü, herkes biliyor kimse sesini açmıyor" demişti.

JANDARMA YALANLADI

Peker’in Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar hakkınaki ifadelerini yalanlayan Jandarma, Yeldana Kaharman’ın ‘jandarmaya herhangi bir müracaatının kesinlikle söz konusu olmadığı gibi helikopterle aldırılması’nın gerçek dışı olduğunu iddia etti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Suç örgütü lideri ve halen yurt dışında kaçak olarak bulunan S.P. isimli şahsın sosyal medya hesaplarından 6 Mayıs 2021 günü yayımlanan videolar ile bazı internet sitelerinde; Yeldana Kaharman isimli Kırgız ya da Kazak Uyruklu bir kadının jandarmaya giderek Tolga Ağar’ı şikayet ettiği, daha sonra kadının helikopterle aldırıldığı, ertesi gün ise ölü bulunduğu’ şeklinde haberler yer almıştır. Yeldana Kaharman isimli kadının, jandarmaya herhangi bir müracaatının kesinlikle söz konusu olmadığı gibi helikopterle aldırılması iddiası da tamamen gerçek dışıdır.”

TOLGA AĞAR'DAN AÇIKLAMA

AKP’li vekil Tolga Ağar, Sedat Peker'in sosyal medyadan paylaştığı videoda “Tolga Ağar’ın bir kız arkadaşı var Kırgız ya da Kazak uyruklu. Kızcağız jandarmaya gidiyor, ‘Tolga Ağar bana tecavüz etti’ diye. Kız şikâyet ediyor. Daha sonra kızı helikopterle aldırıyorlar. Kız ertesi gün ölü bulunuyor. Orada bir garipcağız öldü, herkes biliyor kimse sesini açmıyor" demesinin ardından Twitter hesabından bir açıklama yayınladı.

Açıklamada Peker'in iddialarını reddeden Ağar, "Hangi karanlık hesaplar için bu şeref ve itibar suikastına giriştiğinin açığa çıkması için hukuki işlem başlatacağım" dedi.

Ağar şu ifadeleri kullandı:

"Uzun süredir yurtdışında kaçak yaşadığı anlaşılan suç örgütü mensubu S.P. isimli kişi tarafından şahsıma yönelik iftiraları şiddetle reddediyorum.

Hangi karanlık hesaplar için bu şeref ve itibar suikastına giriştiğinin açığa çıkması için hukuki işlem başlatacağım.

Şaibe yaratarak, ima yoluyla beni suçlamaya çalıştığı adı geçen gazeteciyi tanımam. Konu adli makamlarca soruşturulmuş ve hukuki süreç tamamlanmıştır. Konunun şahsımla uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır.

Buradaki kurnazlık, siyasi husumet içerisinde olunan çevrelerin iftirasına destek vereceği ümididir. Daha düne kadar kendisine hakaret ederek itibarsız şahıs muamelesi yapanların, amaç siyasette malzeme olarak kullanma olunca konu ile ilgili hiçbir araştırma soruşturma lüzumu görmeksizin, hevesle üzerine atlamalarını derin bir üzüntü ile karşılıyorum.

Kendi siyasi hesaplarına suç örgütü mensubunun beyanlarını dayanak yapmaya çalışanları kamuoyu vicdanına havale ediyorum.

Türkiye'de herkes herkesi tanır, bilir ve değerlendirir.

'Tezyif, müzeyyifin kadri ile münasiptir' yani 'Hakaret edenin gücü ve kişiliği ile orantılıdır'

Kamuoyuna saygılarımla sunarım."