Yeditepe Üniversitesi'nde yüz yüze sınav isyanı: 'Can güvenliğimiz tehlikeye atılıyor'

Yeditepe Üniversitesi'nde yüz yüze sınav isyanı: 'Can güvenliğimiz tehlikeye atılıyor'

Bu süreçte sınavların yüz yüze olmasının, kendilerini belirsizlik içerisinde bıraktığını düşünen öğrenciler, şehir değiştirmek ve İstanbul’da toplu taşıma kullanmak istemiyor. Akademik personel ve aileleri için de durumdam endişe duyan öğrenciler, finallerin online yapılmasını istiyor.

İleri Haber

Yeditepe Üniversitesi hazırlık bölümünde sınavların yüz yüze yapılması kararına öğrenciler tepkili. Covid-19 nedeniyle sağlıklarından endişe eden öğrenciler, can güvenliklerinin korunmasını talep ediyor.

İstanbul Yeditepe Üniversitesi’nde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle dönem başında hazırlık okulu hariç tüm fakültelerde online eğitim yapıldı. Hazırlık okulunda ise hibrit şekilde 2 gün yüz yüze, 2 gün ise online eğitim verildi. Öğrencilerin iddiasına göre, bu sürede akademik personel, öğrenciler ve üniversite çalışanlarından birçok kişi Covid-19’a yakalandı. Pozitif vakalar gizlenirken, sınıflar ise karantinaya alınmadan eğitim devam etti.

20 yaş altı sokağa çıkma yasağıyla beraber okul tamamen online eğitim vermeye başlarken, birçok hazırlık okulu öğrencisi de memleketlerine döndü. Ancak okul tarafından alınan kararla final sınavlarının 5-6-7 Ocak tarihlerinde yüz yüze yapılacağı duyuruldu. Sınavlarla ilgili bazı hocaların öğrencilere baskı yaptığı öne sürüldü.

ÖĞRENCİLER ENDİŞELİ

Öğrenciler ise bu duruma tepkili. Bu süreçte sınavların yüz yüze olmasının, kendilerini belirsizlik içerisinde bıraktığını düşünen öğrenciler, şehir değiştirmek ve İstanbul’da toplu taşıma kullanmak istemiyor. Akademik personel ve aileleri için de durumdam endişe duyan öğrenciler, finallerin online yapılmasını istiyor.

SOSYAL MEDYADA ÇAĞRI

Bununla ilgili sosyal medyada da bir kampanya başlatıldı. Öğrenciler “#YeditepeFinalleriOnlineYap” etiketi altında final sınavlarının online yapılarak, can güvenliklerinin korunmasını talep etti.

DAHA FAZLA