Yeditepe Üniversitesi'nde Tiyatro Bölümü öğrencilerinden 'çevrimiçi derse yüz yüze sınav' tepkisi

Yeditepe Üniversitesi'nde Tiyatro Bölümü öğrencilerinden 'çevrimiçi derse yüz yüze sınav' tepkisi

Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü öğrencileri, online yapılan teorik derslerin sınavlarının yüz yüze yapılmasına karşı Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Sekreterliği’ne dilekçe verdi.

İleri Haber

Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü Öğrencileri, halihazırda online (çevrimiçi) yapılan teorik derslerin sınavlarının yüz yüze yapılmasına karşı Güzel Sanatlar Fakültesi Sekreterliği’ne dilekçe verdi. Fakülte Sekreterliği, öğrencileri haklı bulsa da yüz yüze sınav takvimi yayınlandı.

‘ÜNİVERSİTENİN ONLINE SINAV İÇİN YETERLİ ALT YAPISI VAR’

İleri Haber’e konuşan bir Tiyatro Bölümü öğrencisi, Yeditepe Üniversitesi’nin geçen yıl hem dersleri hem de derslerin sınavlarını online olarak sağlıklı bir biçimde gerçekleştirebildiğini belirterek şunları söyledi:

“Online yapılan teorik derslerin sınavlarını yüz yüze yapmaya karar verdiler. Zaten online yapılan dersin sınavını da online yapabilirler çünkü bu kuramsal bir ders ve geçen sene aynı derslerin hem derslerini hem de sınavlarını gayet başarılı bir şekilde online olarak yapmışlardı. Yani bu kuramsal derslerin geçen sene olduğu gibi bu dönemde de online olması gayet mümkündür.

Ayrıca Rektörlük ortak dersleri olan 'Atatürk İlke ve İnkilapları' ile 'Türk Dili' dersleri de online yapılıyor. Yani Yeditepe Üniversitesi'nin böyle bir alt yapısı mevcut”

‘ORTAK DERS OLDUĞU İÇİN ÇOK KALABALIK’

“Diğer yandan tiyatro bölümünün zaten - online olan - bahsettiğimiz kuramsal derslerinin sınavları da daha önce aynı hocalar tarafından online yapıldığı için bu yine yapılabilir.
Bu dersler tiyatro bölümünün ortak dersleri olduğu için hem kalabalık hem de en az 1-2 saat sınavda durmak demektir.”

ÖĞRENCİ SENDİKASI: SALGIN MAĞDURİYETE DÖNÜŞMESİN

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Öğrenci Sendikası, “Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü öğrencileri online teori derslerinin vize ve final sınavlarının yüz yüze yapılmasına karşı seslerini yükseltiyor. Öğrencinin hayatını hiçe sayan bu karardan vazgeçilsin, salgın mağduriyete dönüşmesin!” diyerek üniversite yönetiminin öğrencilerin taleplerine kulak vermesi çağrısında bulundu.

 

 

DAHA FAZLA