Yeditepe Üniversitesi öğrencileri çevrim içi sınav istiyor 

Yeditepe Üniversitesi öğrencileri çevrim içi sınav istiyor 

Koronavirüs salgını sebebiyle online eğitim gören Yeditepe Üniversitesi Hazırlık Öğrencileri, sınavlarının salgın riskinin sürmesi sebebiyle online olmasını istiyor.

İleri Haber

Yeditepe Üniversitesi Hazırlık Öğrencileri, sınavlarının yüz yüze değil online olmasını talep etti. Vaka oranlarına göre riskli bölgelerde kısıtlamaların sürdüğünü hatırlatan öğrenciler, yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Yeditepe Üniversitesi Hazırlık Öğrencileri olarak tüm dünyayı etkisi altına almış Covid 19 salgınından dolayı tıpkı diğer öğrenci arkadaşlarımız gibi hem maddi hem de manevi olarak etkilenmiş bulunuyoruz. Bu süreçte okulumuz 2019 -2020 eğitim yılına hibrit sistemle başlama kararı almıştı. Bu sisteme göre iki gün yüz yüze iki gün online olmak üzere eğitimimizi sürdürdük. Her ne kadar vaka sayılarında ciddi artış sonucu okulumuz tümüyle online eğitime geçse de yüz yüze eğitim yaptığımız dönemde birçok öğrenci, öğretmen ve diğer okul çalışanları bu salgına yakalandı, yakalanmayanlar ise zor süreçler geçirdiler.

Geldiğimiz noktada virüsün mutasyona uğrayan yeni halinin bulaş riskini arttığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ayrıca maalesef şu ana kadar yeterli sayıda aşılama da yapılamamıştır. Ülkemizin birçok ilinde vaka sayısının hala istenilen ölçüye düşmediği gibi okulumuzun bulunduğu metropol şehir olan İstanbul ilinde ise bu sayılar çok daha yüksektir.

Rektörlüğümüzün yapmış olduğu açıklamaya göre 10-11 mart tarihlerinde yapılacak olan vize sınavlarımızın yüz yüze yapılacağını öğrendik. Kamu sağlığının hala ciddi derecede tehdit altında olduğu bu zamanlarda okulumuz yüz yüze sınav yaparak biz öğrencilerin sağlığını ciddi şekilde tehlikeye atmaktadır. Buna ek olarak İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan 1 Aralık 2020 tarihli Koronavirüs ile Mücadele Kapsamında- Yeni Kısıtlama ve Tedbirler Genelgesi’ne göre 20 yaş altı olan kişilerin sokağa çıkma kısıtlamaları devam etmektedir. Hazırlık öğrencileri olarak birçoğumuzun 20 yaş altında olduğu düşünülürse okulumuzun bu kararıyla yasal zeminin dışına çıktığı da görülecektir.

Sonuç olarak biz de tıpkı diğer üniversitelerdeki öğrenci arkadaşlarımız gibi eğitim eşitliğinden yararlanmak istiyoruz. Online olarak aldığımız eğitimimizi yüz yüze sınavlarla vermek istemiyoruz. Vize sınavlarının online yapılmasının kamu sağlığı açısından elzem olduğunu bir kez daha hatırlatarak vize sınavlarının online olarak yapılması konusunda okulumuza çağrı yapıyoruz.

Sınavların online yapılması herkesin yararınadır.


 

 

 

DAHA FAZLA