Yedikule'de bina çöktü: 2 ölü

Yedikule'de bina çöktü: 2 ölü

İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan Yedikule'de çöken binanın altında kalan 3 kişi kurtarılırken, enkazın altında olduğu çok geç fark edilen 2 kişi ise hayatını kaybetti.

İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan Yedikule'de çöken binanın enkazında kalan 3 kişi kurtarılarak hastaneye kaldırılırken binanın iş makineleriyle 'kontrollü' şekilde yıkılması sonucunda enkaz altında olduğu fark edilmeyen 2 kişi ise hayatını kaybetti.

Yedikule'de sabaha karşı yanan metruk binanın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri tarafından yıkılmasının ardından bitişiğinde bulunan başka bir binada saat 16.00 sıralarında çökme meydana geldi. Binanın giriş katını klima tamirhanesi olarak kullanan Turgut Peker, içeride bulunan eşyalarını almak için iki kişi ile birlikte binaya girdiği sırada çökme gerçekleşti. Peker ve yanında bulunan iki kişi, enkaz altında kaldı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye sağlık ve AKOM ekipleri sevk edildi. Enkaz altında kalanlardan biri kendi imkanlarıyla çıkmayı başarırken diğer iki kişi, itfaiye ekiplerinin yarım saatlik çalışmasıyla çıkarıldı. Yararlılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi.

ENKAZIN ALTINDAKİ 2 KİŞİYİ FARK ETMEDEN BİNAYI İŞ MAKİNESİYLE YIKTILAR

İBB ekiplerinin çökmenin gerçekleştiği binayı iş makineleriyle yıkmasının ardından itfaiye ekipleri yıkımı gerçekleşen binadaki 2 kişinin daha izine rastlandı. Kaldırılan enkazın altından 2 kişi daha çıkarıldı. Sedye ile ambulansa taşınan 2 yaralı hastaneye kaldırıldı. Enkazdan son olarak çıkarılan 1'i çocuk 2 kişi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.


 

DAHA FAZLA