Yazısı yayınlanmayan yandaş yazar Star'dan ayrıldı

Yazısı yayınlanmayan yandaş yazar Star'dan ayrıldı

Yandaş yazar Ahmet Taşgetiren, yazısının yayınlanmamasının ardından Star'dan ayrıldığını duyurdu.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen yazar Ahmet Taşgetiren, yazısının yayınlanmaması üzerine Star'dan ayrıldığını duyurdu. Taşgetiren ayrılık haberini, "Star'dan ayrıldım. Ayrılma gerekçelerimi Es Medya İcra Kurulu Başkanı Ahmet Bayraktutar'a aşağıdaki yazıyla bildirdim" ifadeleriyle sosyal medyadan duyurdu.

Ahmet Taşgetiren Taşgetiren'in Ahmet Bayraktutar'a ilettiği yazıda şu açıklamalar yer aldı:

"Son tartışmalar içinde gazete yazı işlerinin tartışan yazarları arasında taraf olduğunu, bana yönelik saldırgan yazıları birinci sayfadan anons ederek verdiğini, Perşemde günü Mehmet Metiner ve Hüseyin Gülerce'nin yine bana yönelik haksız yazılarının birinci sayfadan anons edilerek yayınlandığını, buna karşılık benim buna cevaben yazdığım yazının yayınlanmamasına karar verildiğini öğrenmiş bulunuyorum. Bu tavrın haksız ve etik dışı olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple bundan böyle Star'da yazmamaya karar verdim."

Taşgetiren, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'savunma' yarışına girdiği "Şebekeye iki isim daha" başlıklı yazısını da yayınladı. Star'da yayınlanmayan köşe yazısından ilgili bölümler şöyle:

"Gülerce, benim o zaman Yeni Şafak’ta “Gül’den öte” başlığı altında yazdığım yazıda, “Hallac Mansur darağacında taşlanırken en çok dostun attığı gülden incinmiş. Gülerce’nin bu yazısı dostun gülü bile değil. Bu samimi bir davranış değil” dediğim için “Sen benim samimiyetimi sorguluyorsun” yaklaşımıyla bana küsen, aylarca konuşmayan arkadaşım. 17–25'ten çok sonra uyanan arkadaşım.

Ama Cem Küçük’ün şehadetiyle öyle “DEVLET”lû olmuş ki, şimdi dostlarını biçmeye başlamış.

Bana karşı Tayyip Erdoğan’ı savunmak!

Sen ne zaman geldin oraya arkadaşım? Star’da meşruiyet sağlamanın yolu olarak mı gördün yoksa bunu?

Her gazetenin yayın çizgisi olurmuş da, orada ona uyum sağlamak lazımmış da, Star’ın ve Sabah’ın da bir yayın çizgisi varmış da, o gazetelerin yayın çizgisine uymayan, “gazetedeki arkadaşları üzen, okuyucuyu tedirgin eden” yazılar yazılmazmış da…

Vay vay vaayyy! “Terbiyeli ol ey yazar!” raconu olsa gerek bu.

Bana yolu gösteriyor Gülerce arkadaşım!

Belki bir gün yine trollerden iktibasla “Taşgetiren niye dışarda” diye yazarsın. Gül atmaya alışkın olduğun ayan beyan görünüyor.

“Tayyip Erdoğan’ın ayağına taş değmesin” diye de yazdım ben. Yüzüne karşı da söyledim “Tayyip Erdoğan Tayyip Erdoğan’dan ibaret değil” diye. “O düşerse hep düşeriz” dedim. Burada da insanı kutsallaştırmak gibi bir düşüncem yok. Açık söylüyorum içime sinmeyen, doğru görmediğim bir noktada da eleştiririm. Bunu da davam için yaparım. Tayyip Erdoğan’ın bundan düşmanlık değil, dostça uyarı okuduğuna da inanırım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dedi ki: “Kimse benim adıma racon kesemez.”

Ben de derim ki: Kenara çekilin de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üzerine gölgeniz düşmesin."