Yazar Hilal Nesin hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Yazar Hilal Nesin hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Yazar Hilal Nesin hakkında çeşitli dönemlerde yaptığı sosyal medya paylaşımlarından dolayı ‘terör örgüt propagandası yapmak’ suçlamasıyla açılan davada yakalama kararı çıkarıldı.

Yazar Hilal Nesin hakkında çeşitli dönemlerde yaptığı sosyal medya paylaşımlarından dolayı ‘terör örgüt propagandası yapmak’ suçlamasıyla dava açıldı. Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açılan davada, daha önceki soruşturma ve davalar nedeniyle üç yıldır Fransa’da yaşayan Nesin hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Çeşitli tarihlerde Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platforumlarında yapılan paylaşımlar nedeniyle açılan davanın duruşması 20 Aralık’ta görülecek. 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianamede Nesin’in Afrin operasyonuna yönelik yaptığı sosyal medya paylaşımları dayanak gösterildi.

Birgün’den Dilan Esen’in haberine göre, iddianamede suç olarak gösterilen tweetlerden bazıları şöyle;

“Erdoğan CHP’nin savaşı desteklenmesine fena bozuldu “n’oluyor beee savaşın kaymağını bir biz yiyecektik”, “Erdoğan ‘Savaşı durdurun’ diyen aydınlara: ‘Barış istiyorlarmış, ahlaksızlar’ Ona ‘Barış’ ‘Kardeşlik’ demeyin ne derseniz deyin” ve “Camilerde insanların öldürülmesi için dua edenlerin insanları yaşatmak için hipograt yemini etmiş bilim adamlarını anlamaları imkânsız.”

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan yaptığı paylaşımda AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında daha önce de çok sayıda soruşturma ve davalar açılan Hilal Nesin, Kasım 2016 yılında ülkeyi terk edip Fransa’da yaşamak zorunda kalmıştı.

Hilal Nesin’in eşi gazeteci-yazar Ahmet Nesin de Özgür Gündem davasından beraat etmesine rağmen pasaport alamadığı için Ahmet Nesin İsviçre'deki Türkiye Başkonsolosluğu’na giderek vatandaşlıktan çıkarılma başvurusunda bulunmuştu.