Yavru kedileri kürekle öldüren Kemal Dağhan Akdağ hakkında 3 yıla kadar hapis istemi

Yavru kedileri kürekle öldüren Kemal Dağhan Akdağ hakkında 3 yıla kadar hapis istemi

Bahçeşehir'de 3 yavru kedinin ölümüne neden olan Kemal Dağhan Akdağ hakkında hazırlanan iddianamede, Akdağ'ın 4 aydan 3 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul'un Bahçeşehir ilçesinde anne kedi ve 3 yavrusuna kürekle saldırarak yavru kedilerin ölümüne neden olan Kemal Dağhan Akdağ'ın "haksız yere sahipli hayvanı öldürme" suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapsi istendi. Akdağ'ın, kedilerin eşine saldırdığı gerekçesiyle kedilere vurduğu savunması ve ¨kendisini savunamayacak olan yavru kedilere karşı giriştiği hunharca eylemin herhangi bir haklı neden sayılamayacağı¨ iddianamede yer aldı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede şikayetçi Ayşe Genç Usta'nın Bahçeşehir'de yaşadığı bir sitenin bahçe kısmında yeni doğuran bir kediyi ve yavrularını beslemeye başladığı anlatıldı. Olay günü olan 19 Mayıs 2021 günü şikayetçi Usta'nın kedileri beslemek için yanlarına gittiğinde 4 yavru kediden 2 tanesinin hareketsiz yattığını gördüğü, kontrol ettiğinde kedilerin ölmüş olduğunu gördüğü belirtildi. Usta'nın kedilerin ölümüne başka kedilerin sebep olduğunu düşünerek evine gittiği anlatılan iddianamede, Usta'nın evinden kedilere baktığı sırada bir erkeğin elinde kürekle kedilere vurduğunu gördüğü ifadeleri yer aldı.

KEDİLERE KÜREKLE VURDUĞUNU KABUL ETTİ

Şüpheli Akdağ'ın savunmasında kedilerin eşine saldırması nedeniyle kürekle kedilere vurduğunu söylediği belirtilen iddianamede, suç esnasında kullanılan küreğin de adli emanete alındığı kaydedildi. Söz konusu olayın tüm ülke çapında infiale sebep olduğu belirtilen iddianamede "Ünlü isimler Deniz Akkaya ve Sinem Yıldız eşliğinde birçok hayvansever tarafından söz konusu vicdan yaralayan olayla ilgili 24 Mayıs 2021'de Bahçeşehir'de protesto edildiği ve yapılan protesto katılımı ile yine ülke gündemine oturmuştur" denildi.

'HERHANGİ BİR HAKLI NEDEN SAYILAMAZ'

İddianamede, şüpheli Kemal Dağhan Akdağ'ın söz konusu kedinin eşine saldırmasından sonra tehlike geçmişken hırs ve intikam amacı ile özellikle kendisini savunamayacak olan yavru kedilere karşı giriştiği hunharca eylemin herhangi bir haklı neden sayılmayacağı vurgulandı. İddianamede şüpheli Kemal Dağhan Akdağ'ın "haksız yere sahipli hayvanı öldürme" suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapsi istendi. Tutuksuz şüpheli Akdağ, önümüzdeki günlerde iddianameyi kabul eden Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. (DHA)

DAHA FAZLA