Yavru kedileri köpek dövüşlerinde yem olarak kullanıyorlar

İngiltere’de kedi yavrularının köpek dövüşlerinde canlı yem olarak kullanıldığı, bu yavru kedilerin de Facebook üzerinden satıldığı ortaya çıktı.

(İleri - Haber Merkezi) Yavru kedilere yönelik bu vahşet, Royal Society for The Prevention of Cruelty to Animals/RSPCA’ın (Hayvanlara Yönelik Zulmü Önlemek İçin Kraliyet Birliği) Facebook’ta kimi hesaplar üzerinden “Canlı yem” başlığı ile yayınlanan yavru kedi fotoğraflarının peşine düşmesi sonucu ortaya çıkarıldı. RSPCA’nın çabaları sonucu yavru kedilerin İngiltere’nin Liverpool kentinde yapılan yasa dışı köpek dövüşlerinde canlı yem olarak kullanıldığı anlaşıldı. RSPCA sözcüleri yaptığı açıklamada, konu ile ilgili ileri bilgiye sahip herkesin kendilerine veya polis merkezine başvurması gerektiğine özel vurgu yaptı.

Newsweek'te yer alan habere göre yavru kedileri canlı yem olarak satan Facebook hesaplarının gerçek kullanıcı hesapları olmadığı, rahatsız edici paylaşımlarının şikayet edilmesi üzerine sık sık Facebook tarafından kapatılıp farklı kullanıcı bilgileri ile yeniden açılan hesaplar olduğu düşünülüyor. Bunun yanında, İngiltere’deki kimi alışveriş siteleri üzerinden de gerçek olmayan kullanıcı bilgileri ve ilanlar aracılığıyla yavru kedi satışının yapılması, söz konusu ağın tahmin edilenden daha geniş olabileceği kaygılarını güçlendiriyor.

Hayvan hakları savunucularının Metro News’e verdiği demece göre canlı yem olarak satılan yavru kedilerin neredeyse hepsi annelerinin yanından ayrılacak kadar büyük dahi değiller. Bunun yanında, Ocak ayı başlarında İngiltere’de Smurf adlı bir kedinin yasadışı köpek dövüşlerinde canlı yem olarak kullanılmaktan kurtarıldığı basına yansımıştı. Smurf, kalıcı bir boya ile mor renge boyanmış olarak bulunmuştu.