Yatılı Kuran kursunda çocuğa şiddete ilişkin soruşturma başlatıldı

Yatılı Kuran kursunda çocuğa şiddete ilişkin soruşturma başlatıldı

Elbistan'daki Bedir Efendi Hafızlık Yatılı Kuran Kursu'nda çocukların darp edildiği görüntülerin ortaya çıkması üzerine soruşturma başlatıldı.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki Bedir Efendi Hafızlık Yatılı Kuran Kursu'nda bir çocuğun şiddete maruz kaldığı görüntülerin ortaya çıkmasının ardından adli ve idari soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Elbistan Bedir Efendi Hafızlık Yatılı Kuran Kursu'nda meydana gelen çocuğa şiddet, bir kişi tarafından cep telefonuyla çekildi. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'un paylaştığı görüntülerde bir kişi, çocuğun eline bir cisimle vuruyor. Çocuk ağlarken, vuran kişi odada bulunan bir kişiyle dışarı çıkıyor.

Öztunç'un görüntüleri paylaşmasının ardından adli ve idari soruşturma başlatıldı. 

10 VE 15 YAŞINDAKİ ÇOCUKLAR DARP EDİLMİŞ

Görüntülerle ilgili Elbistan Kaymakamlığı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada gerekli soruşturmanın başlatıldığı belirtilerek, "Müftülüğümüze bağlı Bedir Efendi Kur’an Kursu'na ait sosyal medyada yayımlanan görüntülerle ilgili basın açıklaması yapma gereği duyulmuştur. Yapılan ilk araştırmada görüntülerin Kuran kursumuzda yatılı olarak kalan 10 ve 15 yaşlarındaki iki öğrenciye ait olduğu anlaşılmıştır. Konuyla ilgili idari ve adli tahkikat ivedilikle başlatılmıştır. Sonucundan kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

DAHA FAZLA