Yatağa zincirlenen hasta tutuklu Vefa Kartal tedaviyi reddetti

Yatağa zincirlenen hasta tutuklu Vefa Kartal tedaviyi reddetti

Vefa Kartal için daha önce yapılan çağrıda "Ölüm orucu direnişinin 95. gününde ölümün eşiğinde olan Vefa Kartal için duyarlı olmaya, tedavi edilmesi ve yaşaması için çaba sarf etmeye, bu doğrultuda aktif çalışmalar yapmaya çağırıyoruz" denildi.

İleri Haber

Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde yapılmayan tedavisi, hasta tutukluların durumu ve cezaevlerindeki baskı politikalarına karşı ölüm orucu eyleminin 96 gününde tedavi için hastaneye götürülen hasta tutuklu Vefa Kartal, hastanedeki insanlık dışı uygulamaya karşı tedaviyi reddetti.

Ölüm orucunun 95. gününde durumunun “ölümcül sürece girdiği” açıklanan Kartal, bir gün sonra tedavi için hastaneye kaldırıldı. Kartal, hastanede yatağa bağlanarak tedavi edilmek istenince, tedaviyi reddetti.

Kartal, sonrasında yeniden cezaevine geri getirildi.

‘ÖZGÜRLÜK İÇİN SES VERİN’

Ölüm orucunun 95. gününde Kartal için şu çağrı yapılmıştı:

“Her ne kadar içinde bulunduğumuz baskı rejiminin boyunduruğu altında bizler gibi sizler de eziliyor olsanız da, sizleri ve tüm duyarlı basını ve kamuoyunu, cezaevlerindeki insanlık dışı koşullara ve temel insan hakları ihlallerine karşı sesinizi yükseltmeye çağırıyoruz.

Bununla birlikte, ölüm orucu direnişinin 95. gününde ölümün eşiğinde olan Vefa Kartal için duyarlı olmaya, tedavi edilmesi ve yaşaması için çaba sarf etmeye, bu doğrultuda aktif çalışmalar yapmaya çağırıyoruz.

Bir çaba, bir ses, bir duyarlı adım bir insanı kurtarabilir, bir toplumu özgürleştirebilir. Bu yüzden yaşam için, insan hakları için, özgürlük için ses verin!"