Yaşlılar koronavirüs önlemlerine uymadı, belediye bankları söktü

Yaşlılar koronavirüs önlemlerine uymadı, belediye bankları söktü

Denizli'de koronavirüs önlemlerini uygulamayan yaşlılar meydanda oturmayı bırakmayınca, belediye ekipleri çareyi bankları sökmekte buldu.

Denizli’de kalabalık şekilde oturan yurttaşlar yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı yapılan uyarıları dikkate almayınca belediye ekipleri çareyi bankları sökmekte buldu.

Denizli Bayram Yeri Meydanı'nda koronavirüse ilişkin alınan tedbirleri ve uyarıları yaşlılar pek dikkate almadı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise çareyi bankları sökmekte buldu.

Evlerinde sıkılan yurttaşlar her gün Denizli Bayram Yeri Meydanı'na gelerek vakit geçiriyor. Koronavirüse ilişkin alınan tedbirler doğrultusunda evlerde kalınması yönündeki uyarılara aldırış etmeyen yaşlı yurttaşlar, normal günlerde olduğu gibi meydandaki banklarda oturmaya devam etti.

BANKLAR SÖKÜLDÜ, MEYDAN BOMBOŞ KALDI

Koronavirüsün yaşlı insanlarda büyük oranda ölüm ile sonuçlanması ve kalabalık alanda birçok yaşlının oturmasının, Kovid-19'un yayılmasını arttırma ihtimali üzerine belediye ekipleri yeni bir tedbir aldı. Meydandaki banklarda oturan yurttaşlara uyarılarda bulunulmasına rağmen bir türlü ikna edemeyen ekipler yaklaşık 20 bankı sökerek çare buldu.

Bankların sökülmesinin ardından meydan bomboş kaldı. Çevredeki yurttaşlar ise uygulamanın iyi olduğunu söyleyerek, "Güzel bir uygulama oldu çünkü arkadaşlar tam bilinçlenmedi sanırım. Bir birimize mesafe koymamız gerekirken yine burada bilinçsizce oturmalar oluyor. Onun için virüs bulaştırmama açısından güzel bir uygulama" ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA