Yasin Kaplan ve Güven Boya'da direniş sürüyor: 'Kazanana kadar mücadele edeceğiz!'

Yasin Kaplan ve Güven Boya'da direniş sürüyor: 'Kazanana kadar mücadele edeceğiz!'

Antep’te Güven Boya ve Yasin Kaplan Halı’da, DİSK'e bağlı Tekstil İş Sendikası’na üye oldukları için Kod29 ile işten çıkarılan işçilerin direnişi sürüyor. Bugün Yasin Kaplan Halı önünde bir açıklama yapılarak, “direniş kararlılığı” vurgusu tekrarlandı.

İleri Haber

Antep’te Güven Boya ve Yasin Kaplan Halı’da Kod29 ile işten atılan DİSK Tekstil üyesi işçilerin direnişi sürüyor. Bugün Yasin Kaplan Halı önünde yapılan açıklamada, “Üzerimizde kurduğunuz baskılar bizleri yıldıramayacak. İşe geri alınana kadar, iki fabrikadaki baskılar ve sendika düşmanlığı da bitene kadar mücadelemiz sürecek” denildi.

Antep’te Güven Boya ve Yasin Kaplan Halı’da, Devrimci İşçi Sendikalar Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Tekstil İş Sendikası’na üye oldukları için Kod29 ile işten çıkarılan işçilerin direnişi sürüyor. Bugün Yasin Kaplan Halı önünde bir açıklama yapılarak, “direniş kararlılığı” vurgusu tekrarlandı.

Açıklamayı, direnişçi Yasin Kaplan Halı işçisi Mehmet Oğuz okudu.  Fabrikada, kendisinin de olduğu 16 işçiye önce ücretsiz izne çıkarıldıklarının söylendiğini belirten Oğuz, çıkarılma gerekçelerinin ise WhatsApp grubundaki yazışmalar ve üretimin yavaşlatılması olduğunu söyledi.

‘İŞÇİLER ÜZERİNDE ASIL BASKI KURAN YÖNETİMDİR’

Oğuz, şöyle devam etti:

Madem üretim yavaşlatmışız, üretimin yavaşlatıldığı iddia edildiği gün izinli olan arkadaşlarımız neden işten atıldı. Madem içerideki diğer işçiler üzerinde baskı kurmuşuz o halde neden içerideki arkadaşlarımız bize desteğe geliyor? İşçiler üzerinde baskı kuran işyeri yönetimidir. Askeri kampa girer gibi, her mesai başlangıcında işçilerin telefonuna işyeri tarafından el konulmaktadır. İşçiler üzerinde baskı kuran işyeri yönetimidir. Daha önce, işyeri yönetimi çalışma şartlarını beğenmeyen işçilere gönüllü çıkış çağrısı yapmıştı ve çağrı sonucunda yüzlerce işçi çıkışını istemişti. Şu anda işyerindeki baskılara dayanamayan işçiler işten ayrılmaya devam ediyor. Biz direnişe başladığımızdan beri onlarca işçi işten ayrıldı.

Başpınar ilçesinin neredeyse tamamında işçilerin tazminatını gasp etmenin patronlar için gelenek haline geldiğini iddia eden Oğuz, aynı durumun Yasin Kaplan Halı için de geçerli olduğunu vurguladı. Oğuz, “Bu fabrikada işçilerin tazminatlarına, birikmiş paralarına nasıl el koyarım hesapları yapılıyor. Bizden önce işten atılan arkadaşımızın içeride 11 senelik tazminatı birikmişti. İşçilerin tazminatını yakmak için açık arayan işyeri yönetimi, 11 yıllık arkadaşımızı, hiçbir suçu olmadığı halde Kod 29 ile işten attı. Ardından hem tazminatlarımızı gasp etmek, hem de içerideki sendikal faaliyeti engellemek için bizi toplu şekilde yine Kod 29 ile işten çıkardı ve aramızda 11 yıllık, 13 yıllık, 15 yıllık işçiler bile var” dedi.

‘KAZANANA KADAR MÜCADELEYE DEVAM’

Patronların kurduğu baskının, kendilerini yıldıramayacağının altını çizen Oğuz, “İşe geri alınana kadar, iki fabrikadaki baskılar ve sendika düşmanlığı da bitene kadar mücadelemiz sürecek. Bu mücadelenin sonunda kazanan biz olacağız ve kazanana kadar direneceğiz” ifadelerini kullandı.