Yaşama ve evrene meraklı çocuklara: Zaman Bisikleti

Yaşama ve evrene meraklı çocuklara: Zaman Bisikleti

Çocukların hayatına dört tekerlekle giren bisikletin romandaki yeri ise hayatın hep bir dengede ilerlediğini anlamanın eğlenceli ve ilk adımı.

Burcu Adıgüzel

Usta yazar Bilgin Adalı’nın “Zaman Bisikleti”, okuyucuyu zamanda yolculuğa çıkaran serüven dolu bir çocuk romanı.

İki kardeş, Yağmur ile Damla, zamanda yolculuğa çıkan bir bisiklet icat ederler. Biraz değişik bir bisiklettir bu. Babalarıyla birlikte sık sık bisiklete atlayıp çok eski çağlara kadar yolculuk yaparlar. Günümüzden tam yüzyıl öncesine uzanan bir yolculuğa çıktıklarında, kendilerini Antalya’nın Karain Mağarası’nda bulurlar. Orada, bugünkü insanların ilk ataları olan insanları görürler. Çuka ile Anin de orada yaşayan iki kardeştir. Günümüzde yaşayan iki kardeş ile yüzyıl öncesinde yaşayan iki kardeşin buluşması aynı zamanda iki farklı zamanın bir araya gelmesi anlamına da gelir ve serüven böylece başlar.

O dönem insanların nasıl yaşadığı, hayatlarını kolaylaştıran pek çok buluşun nasıl yapıldığı gibi onlarca detay, kitapta Bilgin Adalı’nın kendine özgü üslubuyla çocuklara aktarılıyor. Çocukların hayatına dört tekerlekle giren bisikletin romandaki yeri ise hayatın hep bir dengede ilerlediğini anlamanın eğlenceli ve ilk adımı.

“Zaman Bisikleti” için çocuklara evreni ve evrimi anlatmayı iyi bir hikaye örgüsüyle başarmış bir roman diyebiliriz. Geçmiş zamana, evrene, buluşlara, bilime meraklı ve aç tüm çocuklar için eğlenceli bir kılavuz niteliğinde.

KÜNYE: Zaman Bisikleti, Bilgin Adalı, Can Çocuk, 2016, 128 Sayfa.

DAHA FAZLA