Yaşam savunucuları Salda Gölü için bir araya geldi: 'Bakanlık gölü korumak yerine nasıl ranta dönüştüreceğini düşünüyor'

Yaşam savunucuları Salda Gölü için bir araya geldi: 'Bakanlık gölü korumak yerine nasıl ranta dönüştüreceğini düşünüyor'

Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan Salda Gölü için basın açıklaması düzenleyen yaşam savunucuları, "Salda Gölü'ne dokunma" dedi.

İleri Haber

Burdur’da “Türkiye'nin Maldivleri” olarak görülen Salda Gölü'ne yapılan billet bahçesi projesi sürerken, Salda Gölü Koruma Derneği üyeleri ve yaşam savunucuları "Salda Gölü yok olmasın" demek için basın açıklaması düzenledi.

Göl çevresinde yapılmak istenen Millet Bahçesi projesi nedeniyle son günlerde inşaata hız verilmiş, bölge şantiye alanına dönmüştü. 

Millet bahçesi projesiyle Salda Gölü'nün yok olma tehlikesi altında olduğu belirtilen basın açıklamasında "Millet bahçesi göle daha çok insan gelsin diye yapılıyor. Göle ne kadar çok insan gelirse, göl o kadar çok kirlenecektir" denildi.

Millet bahçesi projesinin dava sonucu beklenmeden, projenin tamamlanma aşamasına geçildiği belirtilen açıklamada "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yaptığı millet bahçesiyle Salda Gölü'nün koruduğunu açıklamaktadır. Bu doğru değildir. Bakanlık gölü korumak yerine nasıl ranta dönüştüreceğini düşünmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca Marmara Denizi'nde ortaya çıkan müsilaj tehlikesi hatırlatılırken Salda Gölü'nün gelecek nesillere aktarılması için öneriler sıralandı:

"Salda Gölü'nün gelecek nesillere aktarılması için isteklerimiz;

-Salda Gölü'nde suya girilmesin

-Beyaz kumlara basılmasın

-Göl çevresindeki yapılaşma durdurulsun

-İmar barışı iptal edilsin

-Millet bahçesi projesi iptal edilsin

-Göl çevresindeki yerleşim yerlerinin kanalizasyon suları göle akıtılmasın

-Salda Gölü, bilim insanları için laboratuvar olsun

-Salda Gölü turistik amaçlı kullanılacaksa görsel turizm olarak kullanılsın

-Salda Gölü UNESCO dünya mirası listesine alınsın"

DAHA FAZLA