Yasak delindi: Diyanet öncülüğünde Beştepe'de ayrıcalıklı namaz

Yasak delindi: Diyanet öncülüğünde Beştepe'de ayrıcalıklı namaz

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen ayrıcalıklı katılımla ve salgına karşı ‘gerekli tedbirler’ alındığı öne sürülerek cuma namazı kılındı.

İleri Haber

Ccvid-19 salgını nedeniyle camilerde toplu halde namaz kılınmasının yasaklanmasına rağmen Beştepe Camisi’nde bugün, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca belirlenen az sayıda katılımla, salgına karşı ‘tedbirler’ alınarak cuma namazı kılındı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle getirilen camilerde toplu halde namaz kılma yasağı, bizzat Diyanet İşleri Başkanlığınca delindi. Ankara’da bulunan Beştepe Camisi'nde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen ayrıcalıklı katılımla ve salgına karşı ‘gerekli tedbirler’ alındığı öne sürülerek cuma namazı kılındı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan namaz öncesi yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Giderek artan salgın tehlikesi sebebiyle maalesef bugün yine ülkemiz genelinde Cuma Namazları kılınmayacaktır.

Ancak, İslam medeniyetinin en önemli coğrafyalarından olan cennet vatanımızda, İslam toplumun şiarlarından biri olan bu ibadetin devam etmesi ve Cuma Namazına gidemediği için milletimizin yaşadığı üzüntünün bir nebze giderilebilmesi adına;

Türkiye’de sadece Ankara’da Beştepe Millet Camii’nde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen çok az sayıda katılımla ve salgına karşı gerekli tedbirler alınarak Cuma Namazı eda edilecektir.

Milletimiz bugün, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın irad edeceği hutbeyi televizyonları aracılığıyla dinleyebileceklerdir."