Yargıtay üyesinin SBK ile yemek haberine erişim engeli

Yargıtay üyesinin SBK ile yemek haberine erişim engeli

Yargıtay üyesi Tekman Savaş Nemli'nin Sezgin Baran Korkmaz ile aynı masada görüntülendiğine dair haberlere erişim engeli getirildi.

ABD’nin talebi üzerine Avusturya’da tutuklanan ve ''kara para aklama'' ile suçlanan firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz‘ın Yargıtay üyesi Tekman Savaş Nemli ile aynı masada yemek yediğine dair fotoğrafların sosyal medyada paylaşılmasından sonra ilgili haberlere erişim engeli getirildi. Nemli'nin SBK ile görüntülenmesine dair haberler, kişilik hakları ihlali gerekçesiyle, Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği’nin 1 Temmuz 2021 tarih ve 2021/7867 sayılı kararı ile erişime engellendi.

Gazeteci Cengiz Aksan, Yargıtay üyesi Tekman Savaş Nemli'nin ABD’nin talebi üzerine Avusturya’da tutuklanan firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz ile aynı masada yemek yediğine dair fotoğrafı Twitter hesabından paylaşmıştı.

Fotoğrafın basına yansımasının ardından SBK ile ilgili soruşturmadan haberi olmadığını iddia eden Nemli konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Fotoğraf karesinde yer alan Avukat Mehmet Demir 11 yıl önce verdiğim vekâlet ile şahsımın avukatı olup, Sezgin Baran Korkmaz ile bu vesileyle aynı ortamda bulunduk. Bunun dışında adı geçen SBK ile herhangi bir hukukum yoktur" ifadesini kullanmıştı