Yargıtay Başsavcısı 'çocuğun rızası var' diyerek çocuk istismarını akladı, istismarcının beraatini istedi

Yargıtay Başsavcısı 'çocuğun rızası var' diyerek çocuk istismarını akladı, istismarcının beraatini istedi

14 yaşındaki kız çocuğunu istismar eden sanık Muhsin Kurnaz’a 30 yıl hapis cezası verildi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise cinsel istismara maruz bırakılan çocuğun rızası olduğunu kast ederek, sanığın istismardan beraatına karar verilmesini istedi.

Çocuklarının elbise giydirmece oynadığı bir internet sitesinde hesap açarak, kendisini 19 yaşındaki bir üniversiteli diye tanıtan evli ve üç cocuk babası Muhsin Kurnaz, 14 yaşındaki S.Ş.Ç.'yi istismar etti. Kız çocuğunu “Genetik hastalığımdan ötürü büyük görünüyorum” diye kandıran Kurnaz, kızına ait nüfus cüzdanını kullanarak, apart otele götürdüğü çocuğa cinsel istismarda bulundu. Kurnaz’a 30 yıl ceza verildiyse de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, sunduğu tebliğnamede, Kurnaz’a cinsel saldırıdan beraat istendi. S.Ş.Ç.’nin Kurnaz’ın evli olmasını öğrendikten sonra şikâyet ettiği öne sürülerek, istismarın rızayla gerçekleştiği savunuldu.

Birgün'den Rıfat Kırcı'nın haberine göre, Samsun’da yaşayan ve o tarihte 14 yaşında olan S.Ş.Ç, 2016 yılında çocukların elbise giydirmece oynadığı ‘Stardoll’ adlı oyun sitesinde, kendisini Emre Korkmaz diye tanıtan kişiyle görüşmeye başladı. Bu kişi, Selçuk Üniversitesi’nde okuduğunu ve 19 yaşında olduğunu söyledi. S.Ş.Ç.’ye yalan söyleyerek tanışan kişi aslında 1975 doğumlu Muhsin Kurnaz’dı. Karaman’da yaşayan Kurnaz, bir işte çalışmıyordu.

‘HASTALIĞIM VAR’ DEYİP KANDIRMIŞ

 Kurnaz, 7 Nisan 2017’de Samsun’a geldi. S.Ş.Ç.’nin “Sen 19 yaşında olamazsın” demesi üzerine Kurnaz, “Genetik hastalığım var” diye yalan söyledi. Kurnaz, o gün ve ertesi gün S.Ş.Ç.’yi apart otele götürdü. S.Ş.Ç.’nin yaşı küçük olduğundan Kurnaz, “Kızımla kalacağım“ dedi ve öz kızının nüfus kâğıdını görevliye verdi. Kurnaz, S.Ş.Ç.’yi iki gün istismar etti. S.Ş.Ç. annesiyle polise gidip şikâyetçi oldu. İfadesinde, Kurnaz’ın kendisinden çıplak fotoğraflarını istediğini ve çıplak şekilde görüşmeye zorladığını anlattı. Kurnaz ise ifadesinde, “S. beni Emre olarak tanıyordu. 19 yaşında olduğumu söyledim. Kendisi beni görünce doğruları açıkladım” dedi. S.Ş.Ç.’yi istismar etmediğini savunan Kurnaz, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava 24 Mayıs 2018’de son buldu. Mahkeme, Kurnaz’a; ‘çocuğa karşı cebir ve tehdit kullanarak cinsel istismar’ suçundan 25 yıl, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaktan’ 3 yıl 1 ay 15 gün, ‘müstehcen görüntü depolamak’tan 20 ay hapis cezası verildi. Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi kararı onadı.

İSTİSMARDAN BERAATİ İSTENDİ

Ancak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 12 Temmuz’daki tebliğnamesinde, Kurnaz’ın cinsel istismar suçundan beraatına karar verilmesini istedi. Tebliğnamede şöyle denildi: “Samsun’a gelip apart kiralayan sanıkla mağdurun her defasında buluşarak cinsel ilişkiye girdiği, son buluşmalarında sanığın evli olduğunu anlayan mağdurun olayı annesine anlatarak, şikayetçi olduğu gözetildiğinde; sanığın cebir ve tehdit yoluyla cinsel ilişkiye girmek ve çocuğun cinsel istismarı suçunu işlediğine dair mağdurun beyanından başka delil bulunmadığı...”

Avukat Umut Alkaç, tebliğnamenin delilleri incelemeden, yüzeysel bir bakış ve eril akılla düzenlendiğini belirterek, “Çocuğun rızasının olduğunu düşünmek, dosyadaki sağlık raporu dahil, tüm delilleri yok saymak anlamına gelir. Yaşananlarda rıza aramak, her geçen gün artan kadına yönelik şiddete yargı eliyle hizmet etmektedir” dedi.

DAHA FAZLA