Yapılması onaylanan anıt hala yapılmadı

Yapılması onaylanan anıt hala yapılmadı

Ankara Katliamı sonrası Ankara Belediyesi ile yapılan görüşmelerde karar altına alınan anıt 3 yıl geçmesine rağmen yapılmadı. Var olan sembolik anıt ise defalarca saldırıya uğradı.

10 Ekim Ankara Katliamı'nın 3.yılında, katliamdan hemen sonra Ankara Belediyesi Meclisi tarafından karar altına alınan anıt hala yapılmadı.

10 Ekim Dayanışma Derneği, katliamda yakınlarını kaybeden aileler ve yaralılar her ayın 10'unda anıt taleplerini dile getirmelerine rağmen Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından karar altına alınan anıt dikilmiyor.

Gerçek bir anıtın yapılmamasının yanı sıra gar önündeki sembolik anıt da sürekli saldırıya uğruyor. Sembolik anıt dahi korunmuyor, saldıranlar için herhangi bir işlem yapılmıyor.

13 RETLE KARAR ALTINA ALINDI

Katliamdan 5 gün sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 13 ret, 101 üyenin oy çokluğu ile anıt dikilebileceği kararının olmasına karşın 36 aydır gerçek bir anıt yapılmadı. Bu süreçte anıt için yapılan görüşme talepleri belediye tarafından reddedildi, Cumhurbaşkanlığı görüş yazısı beklendi.

Son olarak; 10 Ekim Dayanışma Derneği Başkanı ve katliamda yaşamını yitiren Uygar Coşgun’un eşi avukat Mehtap Sakinci Coşgun, belediyeye verdiği dilekçede alınan kararın yerine getirilmesini istedi.