Yanlış adrese baskın yapan polislerin darp ettiği yurttaşın şikayeti işleme alınmadı

Yanlış adrese baskın yapan polislerin darp ettiği yurttaşın şikayeti işleme alınmadı

Diyarbakır’da yanlış eve baskın yapan polisler tarafından darp edilen Süleyman Arıkan, polislerce tehdit edildiğini ve karakola gittiğinde ise şikayetinin işleme alınmadığını iddia etti.

Diyarbakır’da yaşayan 25 yaşındaki Süleyman Arıkan’ın Bağlar ilçesine bağlı Fatih Mahallesi’ndeki evi dün sabah saat 05.00 sıralarında özel harekat polisleri tarafından basıldı. Eve girer girmez polislerin kendisini yere yatırıp darp ettiğini belirten Arıkan, kendisine bazı isimlerin sorulduğunu, bu kişileri tanımadığını ve yanlış adreste olduklarını dile getirmesine rağmen polislerden dakikalarca şiddet gördüğünü iddia etti.

Yanlış eve baskın yaptıklarını anlayan polislerin şikâyetçi olmaması için Arıkan’ı tehdit ederek evden ayrıldığı öne sürülürken, aynı binadaki komşusu Seyfettin Kardaş’ın evine baskın yapan polis, sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına aldı.

'İTİRAZ ETTİKÇE DAHA ÇOK VURDULAR'

Arıkan, yaşadıklarını Mezopotamya Ajansı’ndan Arjin Dilek Öncel ve Fahretin Kılıç'a anlattı. 

Yaşadığı dairenin kapısının sabah 05.00’te şiddetli bir şekilde yumruklandığını dile getiren Arıkan, kalkıp kapıyı açtığında yüzü maskeli, ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan çok sayıda kişiyle karşılaştığını ifade etti. Arıkan, “İlk kim olduklarını anlamadım, içeri girdiklerinde polis olduklarını anladım. Bana bazı isimler sordular. Tanımadığımı söyledim. Beni evimin terasına çıkardılar. Yere yatırıp hakaret ettiler” diye belirtti.

Polislere itiraz ettikçe daha çok darp edildiğini söyleyen Arıkan, “Onlara yanlış yaptıklarını söyledim. Bana küfür edip, hakaret ettiler. Yetmedi silahın dipçiği ile sırtıma vurdular, darp ettiler" dedi.

'YANLIŞ ADRES OLDUĞUNU ANLAYIP GİDERKEN DE TEHDİT ETTİLER'

Polislerin bir süre sonra yanlış adrese geldiklerini fark ettiklerini belirten Arıkan, sonrasında yaşananları şöyle anlattı: 

“Yaklaşık bir saat evimde bana hakaret edip, darp ettiler. Bir saatin sonunda yanlış eve geldiklerini anladılar. Bana ‘birini arıyoruz’ dediler. Onlara ellerindeki adresin benim adresim olmadığını söyledim. Yanlış adrese geldiklerini anlamalarına rağmen üzerime gelmeye, baskı kurmaya devam ettiler. Onlar hakkında suç duyurusunda bulunacağımı söyleyince beni tehdit ettiler.” 

'KARAKOL ŞİKAYETİMİ İŞLEME ALMADI'

Polislerin kendisini "Şikayetçi olursan senin için iyi olmaz, yardım yataklıktan alırız" diyerek tehdit ettiğini söyleyen Arıkan, polislerin evinden ayrılmasından birkaç saat sonra Şehitlik Karakolu’na giderek şikayette bulunmak istediğini ancak iddiasına göre buradaki polislerin, ‘'Hangi birim sana geldi bilmiyoruz'’ diyerek şikayetini almadan savcılığa yönlendirdiğini söyledi.

Arama izni olmadan evi basılıp darp edilen ve şikayet başvurusu alınmayan Arıkan, “Kusura bakmayın bile demediler. Sosyal medyada ya da haberlerde bu tür hak ihlalleri ile karşılaşanlar yalan sanıyor ama ben yaşadım. Dayak yediğimle kaldım. Karşılarındaki suçlu dahi olsa bu muamele yapılmamalıydı. Burası için demokratik bir ülke diyorlar ama bana yapılan muamele çok farklıydı. Yaşadıklarımı insanların öğrenmesini istiyorum. Bugün benim başıma yarın başkasının başına da gelebilir” dedi.

'SESSİZ KALIRSAM TEKRARLANIR'

Savcılığa gidip şikayetçi olacağını söyleyen Arıkan, “Elimden geleni yapacağım. Sessiz kalırsam bu olaylar tekrarlanır. Şikayetçi olursam belki evime yine gelecekler ama olsun gelsinler, korkmuyorum” diye konuştu.

DAHA FAZLA