Yanındaki kadınları rahatsız ederek oturan erkeklere çamaşır sulu protesto

Yanındaki kadınları rahatsız ederek oturan erkeklere çamaşır sulu protesto

Bir kadın, toplu taşıma araçlarında yanındaki kadınları rahatsız edecek şekilde oturan erkekleri, üstlerine çamaşır suyu dökerek protesto etti.

Dünyanın birçok yerinde yürütülen 'bacaklarını topla' kampanyasına yeni bir eylem daha eklendi. Rusya'da erkeklerin toplu taşımada yanlarında oturan kadınları rahatsız edecek şekilde bacaklarını açarak oturmasına karşı çıkan bir kadın, tepkisini çamaşır suyuyla gösterdi. Anna Dovgalyuk isimli kadın, rahatsız edici biçimde oturan erkeklerin üzerine çamaşır suyuyla su karışımı döktü.

ÇAMAŞIR SUYU DÖKTÜ

Daha önce St. Petersburg metrosunda erkeklerin kadınların etek altı görüntülerini çekmesini iç çamaşırıyla metro hattında durarak protesto eden hukuk öğrencisi Anna Dovgalyuk, bu kez de toplu taşıma araçlarında bacaklarını açarak oturan erkekleri protesto etti. Rus kadın, metroda rahatsız edici biçimde oturan erkeklerin üzerine çamaşır suyuyla su karışımı döktü.

EYLEMLERİ MOSKOVA VE KAZAN'A TAŞIMAYA HAZIRLANIYOR

Erkeklerin pantolonları üzerinde kalıcı etki bırakacak bu eylemiyle ilgili açıklama yapan Dovgalyuk "Böylece herkes bu tür erkeklerin davranışlarını bedenlerinin hangi bölümünün kontrol ettiğini hemen anlayabilecek" ifadesini kullandı.

Sputnik'te yer alan habere göre Dovgalyuk, eylemini Moskova ve Kazan'a taşımaya hazırlandığını söyledi. Daha önce toplu taşıma araçlarında bacaklarını açarak oturan erkeklere karşı ABD'de de büyük çapta bir eylem yapılmıştı.

DAHA FAZLA