Yandaşların hedef gösterdiği ‘Dünya Yunanca Günü’ etkinliği iptal edildi

Yandaşların hedef gösterdiği ‘Dünya Yunanca Günü’ etkinliği iptal edildi

Ankara Üniversitesi, iktidara yakın medya ve çevrelerin hedef gösterdiği ‘Dünya Yunanca Günü’ etkinliğini iptal etti.

‘Dünya Yunanca Günü’ etkinliği planlayan Ankara Üniversitesi, iktidara yakın medya ve çevrelerin hedef göstermesi sonrası, 'etkinliğin amacını aşan bir algıya sebep olduğu' iddiasıyla etkinliği iptal etmek zorunda kaldıklarını duyurdu.

Bugün internet üzerinden, Ankara, İstanbul ve Trakya üniversiteleri ile Yunanistan Büyükelçiliğinin iş birliğiyle yapılması planlanan ‘Dünya Yunanca Günü’ etkinliği, "Üniversitemiz ev sahipliğinde, İstanbul Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi işbirliğiyle, Yunanistan Ankara Büyükelçiliği’nin katkılarıyla 09 Şubat 2021 Salı günü saat 14.00’te internet ortamında ‘Dünya Yunanca Günü’ etkinliği gerçekleştirilecektir” açıklamasıyla duyrulmuştu.

Etkinlik kapsamında Yunan şair Yorgos Seferis hakkında çeşitli sunumlar yapılacaktı. Ancak etkinlik iktidara yakın medya ve çevreler tarafından hedef gösterilince iptal kararı alındı.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi (DTCF) Dekanlığı, "Bilimsel bir faaliyet olarak programlanan 'Dünya Yunanca Günü' etkinliği, amacını aşan bir algılamaya sebep olduğundan iptal edilmiştir" açıklamasını yaptı.

DAHA FAZLA