Yandaşlardan içler acısı seferberlik: ‘Milli bekamız tehdit altında’

Yandaşlardan içler acısı seferberlik: ‘Milli bekamız tehdit altında’

Zarrab’ın ABD’de yargılandığı davada yolsuzluk ve rüşvete ilişkin ‘muazzam şebekeyi’ anlatacağının açıklanmasının ardından, yandaş gazeteler manşetleri içler acısı bir seferberlik çağrısıyla çıktı. “Milli bekamız tehdit altında” başlıkları atan yandaşlar, belgeleri açıklayan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu ‘FETÖ işbirlikçisi’, partisini de ‘Ana Hıyanet Partisi’ ifadeleriyle hedef gösterdi.

İleri Haber

ABD’de kara para aklama, dolandırıcılık, ambargo delme suçlamasıyla yargılanan İran asıllı Türkiye vatandaşı iş adamı Reza Zarrab’ın itirafçı olması ve ‘muazzam şebekeyi’ anlatacağının açıklanmasının ardından, AKP hükümetinde oluşan korku ve panik, yandaş gazeteleri iktidarın etrafında birbirine kenetledi.

Zarrab’ın tanık olarak yer aldığı jürili duruşmada, yolsuzluk ve rüşvete ilişkin çarpıcı detayların ortaya çıkması ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün grup toplantısında para transferlerine ilişkin belge yayınlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a istifa çağrısı yapmasının ardından, yandaşlar gazeteler, yine tek genel yayın yönetmeninin elinden çıkmışçasına koro halindeki manşetleriyle AKP için seferberlik çağrısı yaptı.

[ih2]

İktidar partisindeki panik ve korkuya ilişkin bir çıkış yolu arayan yandaşlar, çareyi yine inkar ve hedef göstermede buldu. “Büyük ihanet”, “kumpas”, “FETÖ işi” “işbirlikçi CHP” şeklindeki manşetlerle ortaya saçılan belgeleri inkar eden yandaşlar, Kılıçdaroğlu’nu da ‘yalancı’ diyerek hedef gösterdi, hakaretler yağdırdı.

[ih3]

İşte o gazete manşetleri:

Köklü yandaşlığıyla nam salmış olan Sabah gazetesi, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’ye ilişkin sözlerini manşetine taşıyarak, Kılıçdaroğlu’nu ‘CHP’den Türkiye’ye kumpas’ ifadeleriyle hedef gösterdi. CHP liderinin rezil olduğu savunan yandaş gazetenin, “sahte” olduğunu iddia ettiği belgelerin asılsızlığına ilişkin tek delili ise AKP’den gelen “Sahte, yalan” açıklaması oldu.

Bir diğer yandaş Star gazetesi, ‘Sarraf Kumpası Davası’ olarak adlandırdığı davada, Türkiye’ye ekonomik ve siyasi operasyon çekilmek istendiğini iddia edilerek, belge ve bilgi akışını eski CHP’li vekilin yaptığı öne sürüldü, ana muhalefet partisi ‘FETÖ’cülerle işbirliği içinde’ şeklinde hedef gösterildi. Yandaş gazete, “Tescilli iftiracının sahte belgesi FETÖ’den” ifadeleriyle Kılıçdaroğlu’nun ‘Sarraf Kumpası’ ile eş zamanlı harekete geçtiği ileri sürüldü. Star, haberde, Erdoğan’ın avukatının “Kılıçdaroğlu FETÖ’ye diyet borcunu ödeme gayretinde” şeklindeki skandal sözlerine yer vererek CHP liderini hedef gösterdi.

Yeni Şafak da “iftiracı ve sahtekar” manşetiyle Kılıçdaroğlu’nu hedef tahtasına oturtarak, Erdoğan’ın “Ana Hıyanet Partisi” sözleriyle CHP’yi suçladı.

“Tuzak deşifre oldu” manşetiyle “kumpas” korosuna katılan yandaş Akşam gazetesi de, “CHP, FETÖ, ABD” alt başlığıyla Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belgeleri AKP ağzıyla “iddiaların tamamı yalan” şeklinde yalanlamaya çalıştı.

Yandaşlığıyla göz dolduran bir diğer gazete Güneş ise “ABD, FETÖ, CHP ortak yapımı” ifadesiyle verdiği habere “Görülmemiş ihanet” manşetini attı.

‘MİLLİ BEKAMIZ TEHDİT ALTINDA’

Kılıçdaroğlu’nun para transferini belgeleriyle açıklamasına ve Zarrab davasına ilişkin en çılgınca manşet ise Ortadoğu gazetesinden geldi. “Milli bekamız tehdit altında” manşetiyle çıkan gazete, Bahçeli’nin sözlerine yer vererek, AKP propagandası yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun şov yaptığını iddia eden Diriliş Postası ise ana muhalefet partisi liderine “belgeli yalancı” ifadeleriyle hakaret etti.

‘ABD-FETÖ-CHP kumpası’ nakaratını tekrarlayan gazeteler manşetleri şöyle devam ediyor: