Yandaşlar sufleyi verdi, Saray tekrar etti: 2020'de ekonomi şahlanacakmış!

Yandaşlar sufleyi verdi, Saray tekrar etti: 2020'de ekonomi şahlanacakmış!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2020'de ekonominin şahlanacağını iddia etti. Oktay'ın bu çıkışı yandaş medyada her yıl başı çıkan haberleri hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin verdiği dinamizmle, ekonomik saldırıların tamamen üstesinden gelinmiştir" dedi.

Anadolu Ajansı’nın (AA) Editör Masası programına konuk olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, vatandaşın ekonomik darboğazı daha artmasına rağmen 2019'da dengelenmenin ve disiplinin sağlandığını, 2020'de de yeni bir şahlanış dönemine geçtiğini iddia etti.

Oktay'ın açıklamalarından diğer başlıklar şu şekilde:

- "Libya'yla olan anlaşma ile bizi karaya hapsetme oyununu bozduk."

- (Suriye harekatı) “Kendisine karşı çok farklı bir planı yırtarak çıkan bir Türkiye var orada.”

- “’Libya'da, Kıbrıs'ta ne işiniz var’ diye soranlara sesleniyorum. Bize karşı oynanan oyunları yıkmak, bu oyunları bozmak üzere oradayız.

- “Türkiye'siz herhangi bir planın bölgede başarılı olma şansı asla ve asla yoktur. Kim olursa olsun.”

- “F-35 ile S-400'ün ne alakası var. F-35 İsrail'de uçtuğunda bölgeden teknolojisi çalınmıyor da Türkiye'de uçtuğunda mı teknolojisi çalınıyor?”

- “Türkiye savaş uçağı yapacak; hem insanlısını hem insansızını hem de F-35 veya ötesindeki bir özellikte bunu yapıyor olacağız”

- “Bugün klasik teknolojiyle çıksaydık bir anlamı yoktu ama farklı teknolojiyle, doğru zamanlamayla pazara giriyoruz."

PASI YANDAŞLAR ATTI

Yandaş medyanın geçmiş yıllardaki ekonomi hamaseti bu yıl da sürdü. AKP’nin başlıca yayın organı A Haber’in 2020’ye girerken ekonomiye dair paylaştığı haber geçen yılların hatırlanmasına neden oldu. 

Yandaş yayın organında dün çıkan bir haber sosyal medyada, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın olduğu görselle birlikte “2020 Türkiye’nin yılı olacak! Ekonomide şahlanma dönemi” başlığıyla paylaşıldı. Haberde, “Yeni Ekonomi Programında (YEP) belirtilen hedeflere yakın bir tablonun oluştuğu” iddia edildi. 


 

DAHA FAZLA