Yandaşlar ırkçılığı unuttu Trump’a siper oldu: 'ANTIFA terör bağlantılı'

Yandaşlar ırkçılığı unuttu Trump’a siper oldu: 'ANTIFA terör bağlantılı'

ABD’de George Floyd'un öldürülmesinin ardından başlayan protestolar devam ederken, Türkiye'deki yandaş basında yazarlar, Trump’ın ANTIFA'yı hedef alması çağrısında bulunuyor.

İleri Haber

ABD’de ırkçı polis şiddetine karşı isyan dalgası devam ederken, Türkiye’de AKP iktidarının basın organları, ABD Başkanı Donald Trump’ın faşizme karşı mücadele eden ANTIFA adlı grubu hedef alması çağrısı bulunan yazılarla dolup taşıyor. 

Minneapolis’te geçen hafta 46 yaşındaki siyah George Floyd’un beyaz bir polis tarafından boğazına basılarak öldürülmesinin ardından başlayan ayaklanma sonrasında Trump, protestoların etkin bir unsuru olan Anti-Faşist grubu “terör örgütleri” listesine almak istediğini duyurmuştu. 

Türkiye’de yandaş basın ise ABD’de siyahlara dönük ırkçılık ve buna karşı oluşan haklı tepkiden ziyade ANTIFA’yı hedef almış bir görüntü sergiliyor. Yandaşlar ayrıca Trump’ı AKP tarafından büyütülüp devlete sızdırılan “FETÖ” konusunda “uyaran”, Trump’a karşı “küreselci” güçlerin iş başında olduğunu vurgulayan satırlar kaleme aldı. Yandaş yazarların yazılardan kimi bölümleri İleri Haber okurları için derledik.

‘KÜRESELCİ ODAK ABD’YE YÜKLENİYOR’

Sabah’tan Haşmet Babaoğlu:

''Kansız Enes (ABD’de basketbol oynayan Enes Kanter’den söz ediliyor) hemen Boston'da sokaklara çıkmış!

Sanırsın ki, siyah Amerikalıların haklarını önemsiyor, protestolarını destekliyor.

Gerçek şu ki, küreselciler görev verdiğinde FETÖ koşarak katılır.

Ve tabii CNN!..

Geçen gece baktım...

Göstericileri Beyaz Saray'a girmeye cesaretlendirmek ister gibi 'Trump sığınağa indi' yayını yapıyor. Yetkililer haberi yalanlıyor, CNN ısrar ediyor.

Anlayacağınız...

Küreselci odak...

Bu kez doğrudan ABD'ye yükleniyor.''

‘NEREDE ABD DEVLET AKLI?’

Yeni Şafak’tan İbrahim Karagül:

''Trump, gösterilerde etkin rol oylayan ANTIFA’yı terör örgütü ilan edeceklerini açıkladı. Oysa o örgüt Suriye’de PKK/YPG kamplarında eğitiliyor. Hani o ABD’nin binlerce TIR dolusu silah verdiği ve Türkiye ile savaştırdığı örgütle. Ve ANTIFA buralarda bizzat ABD askerleri gözetiminde eğitiliyor.

Peki, nerede ABD devlet aklı? Kendi düşmanını kendi elleriyle besleyen bir akıl, kendi sonunu hazırlıyor demektir.”

‘KAOS PLANLARI’

Sabah’tan Mahmut Övür:

“İşin görünen yüzünde ABD'deki adaletsizlik, eşitsizlik ve ırkçı uygulamalar var ama arka planında da bir o kadar başka hesap var.

Bu arka planda, Türkiye'yi de yakından ilgilendiren FETÖ'cüler hatta sokak eylemlerini "anarşizm" boyutuna taşıyan ve aşırı solcu Antifa örgütüyle ilişkili PKK/YPG bile var. Bu örgütle ilgili çok sayıda şoru işareti dikkat çekiyor. Bir yandan solcu ve küresel sermayeye karşı görünüyor, öte yanıyla da Soros gibi kargaşa ve koas planları yapan küresel sermayenin desteğini aldığı söyleniyor.”

‘MİLLİ DEVLETE SAVAŞ’

Sabah’tan Hasan Basri Yalçın:

“Amerika'daki gösterilerin hala polis şiddetine karşı yapıldığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. (…) Trump siyaseten somutlaştırmak için bu ismi zikrediyor ama ANTIFA yalnız değil. Zira bu tür örgütlerin artık uluslararası işbirliği halinde çalıştığı ortada. Tüm dünyada hem aşırı sağ hem de aşırı sol uluslararası örgütlenmelere gidiyor. Aşırı solun koruyucu ve kollayıcılığını ise sol liberalizm yapar hale geldi. Çevrecilik ve LGBT meselesi gibi kavramların etrafında bir uluslararası kamuoyu yaratılıyor. CNN, New York Times, Washington Post gibi uluslararası medyanın köşe taşları da bu propagandanın borazancısı durumunda.

Fakat hepsinin üzerinde küresel sermaye var. Farklı türlerdeki grupların çeşitli duyarlılıklarının üzerine binen küresel sermaye dünyada yükselmekte olan milli devlet arayışlarına savaş açtı.”