Yandaşlar hedef göstermişti: Halk TV bu gece karartılıyor

Yandaşlar hedef göstermişti: Halk TV bu gece karartılıyor

Gazeteci Ayşenur Arslan tarafından sunulan Medya Mahallesi programında iktidarın dış politika tercihleri eleştirildiği için RTÜK'ün Halk TV hakkında verdiği 5 günlük karartma cezası bu gece yarısı başlıyor.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, iktidara rahatsızlık veren yayınlar nedeniyle ekran karartma uygulamalarına devam ediyor. Ayşenur Arslan'ın 16 Haziran tarihinde yayınlanan, bölge uzmanı gazeteci-yazar Hüsnü Mahalli'nin konuk olduğu Medya Mahallesi adlı programında Ankara'nın Libya politikası eleştirildiği gerekçesiyle Halk TV ekranı bu geceden itibaren beş gün kararacak. 

Karartmayla ilgili Halk TV tarafından yapılan açıklamada, kanala getirilen suçlamanın "ancak mizahın konusu olabileceği" belirtildi. 

Ayşenur Arslan'ın 16 Haziran'daki programında, iktidarın dış politika tercihleri eleştirilmiş, Libya, Mısır, Sudan, Cezayir gibi ülkelerdeki siyasal İslamcı güçlerle işbirliği çabalarına tepki gösterilmişti.

Programın ardından yandaş basında Ayşenur Arslan, Hüsnü Mahalli ve Halk TV hedef gösterilmişti. 

RTÜK'ün cezasında kanal, “Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını rencide etmek ve onları hafife almakla” itham edildi. Ceza kesilen maddenin ise “Yayınlar, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlık ve bağımsızlığına, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılâplarına aykırı olamaz olduğu belirtildi. 

Halk TV ise cezanın hukuki süreçler tamamlanmadan verildiğini duyurdu. 

Sosyal medyada, #halktvkarartılıyor etiketiyle yoğun paylaşım yapılırken, RTÜK'ün cezasına tepki yağdı.