Yandaşlar Erdoğan'ın İş Bankası açıklamasından vazife çıkardı

Yandaşlar Erdoğan'ın İş Bankası açıklamasından vazife çıkardı

Erdoğan'ın İş Bankası çıkışının ardından yandaşlar harekete geçti. Konuyla ilgili bugün çıkan haberde absürd gerekçeyle Erdoğan'ın İş Bankası'na üye ataması istendi.

İleri Haber

Yandaş Yeni Şafak gazetesi, İş Bankası yönetimindeki üyelerin AKP’li  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanması gerektiğini yazdı.

Gazetenin ilk sayfasından verilen haberde, bazı isimlerden alınan görüşler yer aldı.

‘ÜYELERİ CUMHURBAŞKANI SEÇSİN’

Bu isimlerden Yeni Şafak yazarı Abdullah Muradoğlu konuyla ilgili Atatürk’ün vasiyetinin açık olduğunu iddia etti. Muradoğlu sözlerinin devamında şunları söyledi:

 “İş Bankası’ndaki nakit ve hisselerinden sağlanan nemalar iki kurum arasında paylaştırılacak. Bu paylar otomatik olarak banka tarafından her iki kuruma aktarılabilir. Atatürk’ün hisselerini temsil edecek yönetim kurulu üyelerini de Cumhurbaşkanı seçebilir. Böylece hem Atatürk’ün vasiyeti yerine gelir, hem mirası tartışma konusu olmaz.”

‘SİYASET OLMASIN AMA ERDOĞAN ATASIN…’

Haberde, yapılacak değişikliğin İş Bankası’nı siyasetten kurtaracağı da iddia edildi. Bu iddia Erdoğan’ın AKP Genel Başkanı olması dolayısıyla gerçekçi olmaktan çok uzak görünürken, yandaş gazetenin durumdan vazife çıkarma çabasını ortaya koydu.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, Azerbaycan ziyaretinin dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine ve Maliye Bakanlığı’na devredilmesi gerektiğini söylemişti. İş Bankası, kurumun siyasete malzeme edilemeyecek kadar önemli olduğunu söylerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 12 Eylül darbesinin mimarı Kenan Evren’in Erdoğan’ın sözünü ettiği ‘devir’ işlemini yaptığını ancak bunun daha sonra mahkeme tarafından iptal edildiğini söylemişti. Erdoğan’ın bu açıklamalarından sonra İş Bankası hisselerinde sert düşüş yaşanmıştı.

DAHA FAZLA