Yandaşa her kapı açık: Rektörün oğluna dolgun maaşlı bir görev daha!

Yandaşa her kapı açık: Rektörün oğluna dolgun maaşlı bir görev daha!

KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü'nün oğluna belediye ve Saray'daki işlerinin ardından bir görev daha verildi. Konkordato komiseri olarak atanan Taha Hülagü, en az 10 bin TL maaş alacak.

Sınavsız olarak önce AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde SEKA Müze Müdürü yapıldığını ardından yine sınavsız olarak Özel Kalem Müdürü olarak, burada 1 gün çalıştıktan sonra “memur” sıfatıyla Cumhurbaşkanlığı Kamu Diplomasisi Koordinasyon Kurulu’na geçtiği bilinen KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü’nün oğlu Kemal Taha Hülagü şimdi de İzmit Özel Poliklinik Sağlık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi’ne konkordato komiseri olarak atandı.

Bağımsız Kocaeli’den Sebahattin Aydın’ın haberine göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürü, Cumhurbaşkanlığı Kamu Diplomasi Koordinasyon Kurulu üyeliği görevlerinde bulunan Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Sadettin Hülagü’nün oğlu 36 yaşındaki Kemal Taha Hülagü, yeni bir görev daha aldı.

BU KEZ DE KONKORDATO KOMİSERİ OLDU

Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nden yapılan bildirimde, “Davacı İzmit Özel Poliklinik Sağlık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi tarafından mahkememizde açılan konkordato davası nedeniyle; Davacı şirkete mahkememizce 18/03/2021 tarihli karar ile konkordato komiseri olarak Ahmet Cemkut Badem ve Hakan Çebi yanında Kemal Taha Hülagü‘nün de atanmasına karar verilmiş ve İİK’nun 288/2 maddesi ve ilgili maddeleri çerçevesinde atanan konkordato komiserinin ilanına karar verilmiştir” denildi.

KONKORDATO KOMİSERİ MAAŞI NE KADAR?

Resmi olarak belirlenmiş olan Konkordato Komiseri maaşının alt limiti, 10 bin Türk Lirası (TL). Yasaya göre konkordato komiseri görevini üstlenen kişi en fazla 5 şirketin davasını takip edebilir.

YANDAŞA HER KAPI AÇIK

Sadettin Hülagü’nün oğlu Kemal Taha Hülagü'nün, babasının üniversitesinden mezun olur olmaz sınavsız olarak önce AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde SEKA Müze Müdürü yapıldığını ardından yine sınavsız olarak Özel Kalem Müdürü olduğu, burada 1 gün çalıştıktan sonra “memur” sıfatını alarak Cumhurbaşkanlığı Kamu Diplomasisi Koordinasyon Kurulu’na geçtiği belirtilmişti.