Yandaş yazara göre İstanbul seçimlerini kazanmanın yolu idam!

Yandaş yazara göre İstanbul seçimlerini kazanmanın yolu idam!

31 Mart'ta yenilen AKP'ye, tekrarlanan İstanbul seçimi için yandaş yazar Rahim Er'den idam teklifi geldi. Er bugünkü yazısında idam cezası 23 Haziran'a kadar kanunlaştığı takdirde, AKP'nin İstanbul'da seçimi kazanabileceğini iddia etti.

İleri Haber

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) skandal iptal kararının ardından tekrarlanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanığı seçimlerine ilişkin, AKP'nin nasıl bir yol izlemesi gerektiğine değinen yandaş Türkiye gazetesi yazarı Rahim Er, çareyi idamda buldu. Er, bugünkü yazısında hükümete 23 Haziran'a kadar idam cezasını Meclis'e getirmeyi ve kanunlaştırmayı önerdi.

AKP’nin çok güçlü, çok ses getirecek, çok esaslı yeni teklifler üreterek oy istemesi gerektiğini söyleyen Er, "O tekliflerden birini biz yapıyoruz" diyerek idam cezasını getirmeyi teklif etti.

Er'in "İdam cezasının gelmesi seçimi kazandırır" başlığıyla yayınlanan yazısında ilgili kısımlar şöyle:

-İdam cezası geri gelsin?

İdam cezası, tarihimiz boyunca oldu. Kaynağı da “kısasta hayat vardır” diyen Kur’ân-ı kerimdir. Mevcut iktidar, AB’ye girişi kolaylaştırma adına aldığı bir kısım tedbirlerin yanı sıra TCK’dan da idamı kaldırdı. Hâlbuki küçük çocuğu istismar ettikten sonra katletme gibi öyle canavarca suçlar işleniyor ki hükmü veren mahkeme hey’eti bile takdir ettiği müebbet veya ağırlaştırılmış müebbet cezasından memnun kalmıyor. Nerede kalsın ki mağdur aile razı olsun.

 

 

Meclise hemen idam cezası teklifi verebilir. İttifak ortağı MHP, zaten en baştan itibaren idam cezasından yana olduğu için tam destek verir.

Böyle bir teklif, bütün şehid aileleri oylarını, onların yakınlarının oylarını, mağdur aileleriyle yakınlarının oylarını ve tüyler ürpertici her haberi dinlediğinde “öyleyse idam cezası niye yok?” diye soran milyonların oylarını getirir.

Teklifle kalmamalı, kürsülerde teminatı verilmeli ve en isabetlisi de kanun, 23 Haziran’a kadar çıkarılmalıdır.

Şüphesiz ki kanun makable şamil olmayacağı için Reyhanlı faillerine tatbik edilemeyecektir. Ancak bu vesileyle büyük bir eksiklik telafi edilmiş olacaktır.