Yandaş Yazar: Esad Kazandı, Ona Katkıda Bulunmalıyız

Yandaş Yazar: Esad Kazandı, Ona Katkıda Bulunmalıyız

Yandaş Barlas, bugünkü köşe yazısında Le Drien'ın sözlerini tekrarlarken, daha da ileri giderek Esad'a katkıda bulunulmasını savundu. Barlas, Esad'ı daha önce Fethullah Gülen'e benzetmişti.

İleri Haber

Yandaş Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian’ın geçtiğimiz günlerde söylediği “Esad savaşı kazandı ama barışı kazanamadı” sözlerini başlığa taşıdığı bir yazı kaleme kaldı.

Barlas, AKP’yi İdlib konusunda Rusya’yla karşı karşıya gelmemek için uyarırken, “Esad rejimine destek olmalıyız” dedi.

Barlas’ın yazısında ilgili kısımlar şöyle:

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian İdlib'de bir katliamın olmaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söylerken, Suriye iç savaşının sonucunu çok veciz biçimde şöyle özetledi:

‘Beşşar Esad savaşı kazandı ancak barışı kazanamadı. Bunu Esad rejimini destekleyenler için de söyleyebiliriz Özellikle Rusya için diyorum.’ 

Beşşar Esad'ın İdlib konusunda ne düşündüğünü ise Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'un Moskova Devlet Diplomasi Enstitüsü'nde öğrencilerine yaptığı konuşmadan öğrenebiliyoruz.

Esad'a yardım

Sadece İdlib krizi değil tüm Suriye'nin güvenliği ve bütünlüğü de, Türkiye'yi doğrudan ilgilendiriyor. Bu noktada artık bizler, Arap Baharının CIA tarafından körüklenmiş rüzgârı Suriye'yi vurmadan önce yaptığımız gibi, Esad rejiminin Suriye'de anayasa reformunu ve seçimleri yapmasını amaçlayan çalışmalarına katkıda bulunmalıyız.

Tehlikeli ikilem

Tüm Ortadoğu'yu istikrarsızlığa ve kana bulayan vekalet savaşlarında ABD'nin PKK'ya verdiği desteği gördük.

Türkiye bu defa da İdlib yüzünden Rusya ile karşı karşıya gelmek ikilemine düşmemelidir. Bunun yolu ise Suriye'nin bütünlüğünden ve yönetimin meşruiyetinden yana tutum izlemektir. 3 milyonu aşkın Suriyeliye kucak açmamız, bizim bu ülkeye ve halkına olan gerçek duygularımızı yansıtmaktadır.”