Yandaş yazar: Erdoğan’ın hedefi hem Saadet Partisi’nin tavanı, hem de tabanı

Yandaş yazar: Erdoğan’ın hedefi hem Saadet Partisi’nin tavanı, hem de tabanı

Görüşmenin içeriğine ilişkin edindiği bilgiler ve görüşlerini “Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesinden ne çıktı?” başlıklı yazıyla köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, “ittifak” konusunu değerlendirdi.

İleri Haber

Yandaş yazar Abdülkadir Selvi, dün Saray’daki Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesinde ittifak konusunun da görüşüldüğünü ancak Saadet Partisi kanadının buna sıcak bakmadığını öne sürerken, “Erdoğan’ın hedefi hem Saadet Partisi’nin tavanı hem de tabanı...” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu dün sarayda bir görüşmede bulundu.

Bugün görüşmenin içeriğine ilişkin edindiği bilgiler ve görüşlerini “Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesinden ne çıktı?” başlıklı yazıyla köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, “ittifak” konusunu değerlendirdi.

‘BU SİSTEM EN ÇOK SİZİ YORUYOR’

Görüşmede, Karamollaoğlu’nun başkanlık sistemi konusunda Erdoğan’a “Bu sistem en çok sizi yoruyor” dediğini aktaran Selvi, ayrıca “Saadet Partisi, Millet İttifakı’ndan ayrılır mı? Erdoğan, Karamollaoğlu’nu Cumhur İttifakı’na geçmesi yönünde ikna edebilir mi?” sorularının yanıtının arandığını ifade etti.

‘ERDOĞAN’IN HEDEFİ SAADET PARTİ’

Sorulara ilişkin “Ama gerçekçi olmak lazım. Karamollaoğlu’nu hiç o karasularda yüzer gibi görmüyorum. Sadece bu diyaloğun sürdürülmesi sağlanabilir” şeklinde görüşünü dile getiren Selvi, şöyle devam etti:

Temel Karamollaoğlu’nu AK Parti ile ittifaka yakın görmüyorum. Erdoğan da bunun farkında. Ama Milli Görüş tabanına, “Sizin yeriniz burası. Ben ittifak için elimden gelen gayreti gösterdim” mesajı veriyor. Erdoğan’ın hedefi hem Saadet Partisi’nin tavanı hem de tabanı...

Yazının devamı için tıklayın.