Yandaş yazar 23 Haziran için Öcalan’dan destek bekliyor

Yandaş yazar 23 Haziran için Öcalan’dan destek bekliyor

AKP iktidarına yakınlığıyla bilinen yandaş Sabah gazetesinin yazarı Okan Müderrisoğlu, bugünkü köşe yazısında 23 Haziran seçimleriyle ilgili yazdı. Müderrisoğlu, Kürt seçmenlerin oyunun dengeleri etkileyebileceğini belirttiği yazısında, “Henüz İmralı’nın ne dediği bilinmiyor.” dedi.

Yandaş Sabah gazetesinin yazarı Okan Müderrisoğlu, bugünkü köşe yazısında, Kürt seçmenlerin oyunun dengeleri etkileyebileceğini belirterek, “Henüz İmralı’nın ne dediği bilinmiyor.” ifadelerini kullandı.

Müderrisoğlu, İmamoğlu’nun desteklenmesini isteyen tutuklu Selahattin Demirtaş’ın söylemlerinin aksine, avukatlarıyla görüşen Abdullah Öcalan’ın “nötr kalınma” çağrısı yaptığını iddia etti.

Müderrisoğlu’nun yazısından ilgili kısım şöyle:

23 Haziran İstanbul yenileme seçimlerinde, oy blokları büyük ölçüde belirginleştiğinden, “kararsızlar ve Kürt kökenli seçmenler” dengeleri etkileyebilecek güçte kabul ediliyor.

Kararsız olarak tanımlanan ve yakın markaja rağmen renk vermeyen bu grubun anlaşılabilir kaygıları veya memnuniyetsizlik nedenleri var.

Bu yönüyle bakıldığında, kararsız vatandaşlar, siyasetin ikna kabiliyetinin sınırları içinde bulunuyor.

Oysa, etnik kimlikle şekillenen seçmenler, farklı göstergelerle tercihlerini şekillendiriyor. Örneğin, HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, son açıklaması ile CHP adayına destek isterken henüz İmralı’nın ne dediği bilinmiyor.

Ada’dan dönen avukatlarının, vakit geçirmeksizin güncel değerlendirmeleri paylaşması gerekiyor. Ki duyumlarımız, seçimde en azından “nötr kalınması” çağrısına denk düşüyor.

'İNANILIR GİBİ DEĞİL!'

Gazeteci İsmail Saymaz, Müderrisoğlu’nun yazısına sosyal medya hesabından tepki göstererek, “İnanılır gibi değil! Sabah’ın Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, Kürtlerin oy desteği için Abdullah Öcalan’dan yardım istiyor.” satırlarını yazdı.

.