Yandaş ve ana akım medya Albayrak istifasında üç maymunu oynamaya devam ediyor

Yandaş ve ana akım medya Albayrak istifasında üç maymunu oynamaya devam ediyor

Bugünün manşetlerine bakıldığında, Berat Albayrak'ın istifasının ardından üç maymunu oynayan yandaş ve ana akım medyanın sessizliğini koruduğu görüldü.

İleri Haber

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı ve Türkiye'deki ekonomik yıkımın sorumlularından olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa ettiğini duyurmasının ardından yandaş ve ana akım medyanın sessizliği dikkat çekti.

Yandaş ve ana akım medya, istifanın bakan ve vekiller tarafından teyit edilmesine rağmen herhangi bir haber girmedi. Yeni Şafak’ın İngilizce sayfasında istifanın ilk dakikalarında girilen haber de daha sonra geri çekildi. 

Bugünün gazete manşetlerine bakıldığında, istifa haberinin ardından üç maymunu oynayan iktidara yakın ve ana akım medyanın sessizliğini koruduğu görüldü. İstifa haberini geri çeken Yeni Şafak ile Akit, Sabah, Hürriyet, Milliyet ve Akşam manşetine Azerbaycan-Ermenistan arasındaki krize sebep olan Dağlık Karabağ'daki son gelişmeleri taşıdı.

 

AYDINLIK DA ÜÇ MAYMUNU OYNADI

AKP iktidarının destekçilerinden Doğu Perinçek'in genel başkanı olduğu Vatan Partisi'nin yayın organı olan Aydınlık gazetesi ise manşetine ABD seçimlerini kazanan Joe Biden'ın Türkiye'deki siyasi parti liderlerinden aldığı desteği taşıdı.

İSTİFAYI SADECE MUHALİF MEDYA GÖRDÜ

Muhalif gazetelerin manşetlerinde ise Berat Albayrak'ın istifası vardı. Albayrak'ın istifasını yalnızca Birgün, Sözcü, Cumhuriyet, Milli Gazete ve Dünya gazetesi manşetine taşıdı.

Muhalif medyadan Evrensel gazetesi ise manşetine yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele eden sağlık emekçilerinin yaşadıklarını taşıdı.