Yandaş talanına engel: Hülya Koçyiğit'in damadı, 'Konyaaltı sahili' davasını kaybetti!

Yandaş talanına engel: Hülya Koçyiğit'in damadı, 'Konyaaltı sahili' davasını kaybetti!

Konyaaltı sahiline yönelik ihalenin iptal edilmesi üzerine, Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar açtığı davayı kaybetti. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin iptal kararı kesinleşmiş oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce önceki başkan AKP’li Menderes Türel döneminde gerçekleştirilen Konyaaltı sahiline yönelik ihalenin iptal edilmesi üzerine, Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar açtığı davayı kaybetti. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin iptal kararı kesinleşmiş oldu.

Konyaaltı Sahili, yandaş ‘sanatçı’ Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar'ın sahibi olduğu Alkoçlar Seyahat Turizm ve Otelcilik AŞ ile Senatalya Turizm Seyahat Acentası iş ortaklığına “8 artı 10 artı 10 yıl” olmak üzere toplam 28 yıllığına kiralanmıştı. Söz konusu ihale ve sözleşme Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından iptal edilmişti.

İPTAL KARARI KESİNLEŞTİ

Konyaaltı sahiline yönelik ihalenin iptal edilmesi üzerine, Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar açtığı davayı kaybetti.  Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin iptal kararı kesinleşmiş oldu.

15 MİLYON TL ZARAR TESPİT EDİLMİŞTİ

Konyaaltı Sahili’nin proje inşası ve kiralanmasıyla ilgili yapılan denetimlerde yap-işlet-devret modeliyle yapılmasına yönelik meclis kararına karşın sahilin yapımı için harcadığı 254 milyon TL’nin yanı sıra bugüne kadar 15 milyon 16 bin 116 TL tutarında zarar edildiği belirlendi. Söz konusu firmanın hiç yatırım bedeli ödemeden yalnızca alt kiracılardan kira topladığı, belediyenin giderleriyle birlikte geri zararın daha da artacağı değerlendirildi. Bu kapsamda söz konusu kira sözleşmesi ve ihale iptal edilmişti.

NE OLMUŞTU?

AKP’li Menderes Türel döneminde Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahil Projesi kapsamındaki Müze Meydanı/Varyant, Beach Park ve Akdeniz Bulvarı’nda bulunan büfe ve ticari yapıları barındıran ünite ve tesisleri 28 yıllığına Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’ın şirketi Alkoçlar Holding'e kiralamıştı.

Antalya Sokakları'nda yer alan habere göre, Alkoçlar Seyahat Turizm ve Otelcilik A.Ş. ile Senatalya Turizm Seyahat Acentası Dış. Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığı (ALSE) ise konuyu mahkemeye taşımıştı. İdare Mahkeme, başvuru üzerine yaptığı inceleme sonunda 31 Ocak 2020’de yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Gelen tepkilerin ardından Büyükşehir Belediyesi ihaleyi iptal ederken gerekçe olarak açıkladığı Sayıştay raporlarında, ihale için çok sayıda usulsüzlük olduğu açıklanmıştı.

DAHA FAZLA