Yandaş Selvi'den Erdoğan’ın maaş zammına savunma

Yandaş Selvi'den Erdoğan’ın maaş zammına savunma

Selvi, Erdoğan'ın kendisine yaptığı dev zammı eleştirenlerin "algı operasyonu" yaptığını ileri sürdü.

AKP iktidarına yakınlığı ile bilinen yandaş Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kendisine yaptığı yüzde 40,4 oranındaki zammı savundu. Selvi, “Bu oran kalan 6 aya bölününce öngörülen aylık ise brüt 141 bin 453 TL’ye çıkıyor. Erdoğan, yüzde 40 civarında gelir vergisi ödeyecek” dedi. 

Erdoğan'ın kendisine yaptığı zammın eleştirilmesinin "algı operasyonu" olduğunu iddia eden Selvi, "Vatandaşlarımızın hayat pahalılığından bunaldığı, yüksek enflasyon nedeniyle maaşlarının hızla eridiği bir dönemde Cumhurbaşkanı’nın ve milletvekillerinin maaşını tartışmak ne kadar abes geliyor” ifadelerini kullandı.

Selvi ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da hedef alırken, “Cumhurbaşkanı’nın maaşını gündeme getiren ve kürsüye her çıktığında millet aç aç diyen Kılıçdaroğlu ne kadar maaş alıyor?” sözlerini sarf etti.

Erdoğan’ın sunduğu ek bütçe ile eski milletvekillerine, eski cumhurbaşkanları ailelerine ödenen ücretlere de zam getirildiğini belirten Selvi, bu gruba yapılan maaş artışlarını da şöyle savundu:

“Cumhurbaşkanlığı maaş için yapılmaz. Ama eski cumhurbaşkanları, eski başbakanlar, Meclis başkanı ve eski milletvekilleri Cumhurbaşkanı’nın maaşında yapılacak artışa göre zam alıyorlar. Eğer Cumhurbaşkanı maaşıma artış istemiyorum derse emekli milletvekilleri, eski cumhurbaşkanlarının aileleri ve Meclis başkanı bundan etkilenecek.”